Gazete Vatan Logo

Yine tahliye istedi

Yine tahliye istedi

Maltepe 1 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Danıştay saldırısının faili Alparslan Aslan, “10,5 yıldır tutukluyum, diğer Ergenekon sanıkları gibi tahliye edin” diye Ergenekon dava dosyasını elinde bulunduran İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne talepte bulundu. Arslan dilekçesinde, “Ceza İnfaz Kurumunda Kamu Malına Zarar verme, hakaret, görevi yaptırmamak için direnme suçlamasıyla 8 yıl 89 günlük hapis cezamı tamamlayıp 2.5 yıldır fazladan cezaevinde yatmaktayım. Ergenekon davası kapsamında tek tutuklu sanık olarak cezaevinde kalmam ve tutukluluk halimde ısrar edilmesi Anayasa’nın 10. maddesinde düzenlenmiş olan ‘Kanun önünde eşitlik’ temel kuralını da ihlal eder mahiyettedir” dedi.

17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay İkinci Dairesi’ne düzenlediği silahlı saldırı sonrası dört Danıştay üyesi yaralanmış ve yargıç Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmişti.

Yeniden yargılanmadı!

Saldırının Ergenekon tarafından azmettirildiği iddiaları üzerine daha sonra Danıştay ve Ergenekon davaları birleştirilmiş ve Arslan’ın İstanbul’daki davada tekrar yargılanmaya başlanmıştı. Arslan, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 2016 yılında ise Ergenekon’da verilen cezaları usuldenn bozan Yargıtay gerekçeler arasında Danıştay suikastınınn Ergenekon’a bağlanmasının doğru olmadığını belirtip yargılamanın ayrı ayrı yapılmasını istedi. Ancak 21 Nisan 2016 tarihinden beri yeniden yargılamalar başlamış değil. Bu nedenle Arslan’ın tahliye edilebileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı