Gazete Vatan Logo

Yılbaşında yasak olacak mı? Yarın sokağa çıkma yasağı var mı, 31 Aralık sokağa çıkma yasağı açıklaması!

Yılbaşında yasak var mı, yarın sokağa çıkma yasağı olacak? 31 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı için açıklama gelip gelmediği merak ediliyor. Pandemi nedeniyle geçen yıl 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanınca gözler, artan omicron varyantı nedeniyle bu yıl kutlanacak yılbaşına çevrildi. Omicron varyantı nedeniyle Avrupa’da birçok ülke yeni tedbirleri hayata geçirdi, yasak kararları aldı. Türkiye'de yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı, sorusunun yanıtı ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’ndan geldi. Peki, yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı, yılbaşında yasak var mı? İşte 31 aralık sokağa çıkma yasağı son dakika açıklamaları…

Yılbaşında yasak olacak mı? Yarın sokağa çıkma yasağı var mı, 31 Aralık sokağa çıkma yasağı açıklaması!

Yarın sokağa çıkma yasağı var mı, yılbaşında yasak var mı? Yılbaşında kısıtlama olup olmayacağı merak konusu oldu. Yeni yıla saatler kala 31 Aralık akşamı kutlanacak yılbaşına yönelik yeni bir açıklama gelip gelmediği sorgulanıyor. 31 Aralık 2021 yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, toplu kutlamaların önüne geçilmişti. Kabine Toplantısı kararları ve İçişleri Bakanlığı'nın yürütmesi ile gerçekleşen yasaklara ilişkin İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu açıklama yaptı. Peki, yılbaşında yasak var mı, yılbaşı sokağa çıkma yasağı var mı? İşte 31 Aralık sokağa çıkma yasağı var mı, sorusunun yanıtı…

YILBAŞINDA YASAK VAR MI, YARIN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Yılbaşında yasak var mı, sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna yanıt İstanbul İl Sağlık Müdürü'nden geldi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yılbaşında yeni bir kısıtlama veya kapanmanın söz konusu olmadığını söyleyerek, herkesi kişisel tedbir almaya devam etti ve "Şimdiye dek üç tane ciddi yükselişten sonra, şu anda İstanbul'da da Türkiye'de de vaka sayıları belli bir seviyede ve kontrol altında devam ediyor. Tabii bu, insanlarımızda biraz rahatlamayı da beraberinde getirdi. Özellikle aşının da etkisiyle, insanların özgüveni arttı. Maske mesafe konusunda gevşeme yaşıyoruz. Bu konuda bir rehavet yaşamamamız lazım. Çünkü görüyoruz ki Omicron'dan sonra, ki bulaşıcılığı çok yüksek, özellikle Avrupa ülkelerinde, İngiltere, Almanya ve Fransa'da vaka sayılarında ciddi artışlar var. Bu ciddi artışlar eskisi gibi ölüm veya yoğun bakıma yatışlara çok yansımasa da maske, mesafe ve aşılanma konusunda hassasiyet göstermemiz gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı




"İSTANBUL AŞI HARİTASINDA MAVİYE DÖNDÜ"


Toplumun pandemi kurallarına uyumundan genel anlamda memnun olduğunu söyleyen Prof. Memişoğlu, toplumdan son zamanlarda özellikle kapalı alanlarda maskeyi mümkün olduğu kadar kullanmaları ve mesafe ile beraber pandemiyle mücadeleye katkı vermelerini beklediğini ifade etti. Prof. Dr. Memişoğlu, "Aşı konusunda da toplumumuz aslında uyum gösteriyor. İstanbul'da geçen hafta itibariyle çift doz aşılanma oranı yüzde 75'e ulaştı. Bütün İstanbullar'a teşekkür ediyorum bunun için. Rapel ya da tekrar dozu gelen vatandaşlarımızdan, aşılarını yaptırmak konusunda hassasiyet görüyoruz. Yani ek dozlarını yaptırma konusunda da vatandaşlarımızın hastanelerimize başvurularında yoğun talep var. Ama nasıl ki kışın gripten daha çok korunuyorsak, eğer kişi kendisini kötü hissediyorsa, şüphesi varsa, lütfen toplu alanlara, özellikle de yılbaşında, kalabalık ortamlara girmesin. Bu, hem kendileri hem de çevresinin sağlığı için önemli" şeklinde konuştu.

"KARARLAR VAKA SAYILARINA GÖRE ALINIYOR"

İstanbul'da yılbaşı için herhangi bir kapanma ya da kısıtlama planlamasının olmadığını söyleyen Prof. Dr. Memişoğlu, toplumun pandemi kültürüne, bilince ulaştığına inandığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkesin kısıtlaması veya kontrolünü, kendisinin yapabileceğine ve bunun bilincinde olduğuna inanıyorum. Bir kısıtlama ya da yasaklama şu anda söz konusu değil. Ama tabii ki vaka sayıları da kontrol edilerek bu kararlar veriliyor. Şu bilinsin ki özellikle Avrupa'daki yükselişlerden bir süre sonra İstanbul ve Türkiye'de de vaka sayılarında bir yükseliş oluyor. Bizim sağlık sistemimiz de, bizler de buna hazırlıklıyız. Panikle, korku ile değil; tedbirle de bu işin üstesinden geleceğimizin bilinmesini istiyorum. O nedenle de herkesin kişisel olarak tedbirlerine dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum"

Haberin Devamı

DÜNYADA YILBAŞI YASAKLARI

ATİNA

Haberin Devamı

Akropolis’te her yıl geleneksel olarak yapılan havai fişek gösterisi bu yıl yapılmayacak. Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris, bu yıl belediyeler tarafından planlanan tüm toplu Noel ve yeni yıl kutlamalarının iptal edildiğini duyurdu. Cuma günü itibariyle açık ve kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu geri getirilirken, yüksek koruma için çift maske takma uyarısı da yapıldı. Önlemlerin ilk etapta 3 Ocak’a kadar süreceği bildirildi.

BERLİN

Almanya’da 28 Aralık’tan itibaren geçerli olmak üzere, fiziki teması en aza indirebilmek adına yeni yıl kutlamalarına kısıtlama getirildi. Başkent Berlin başta olmak üzere Münih ve Frankfurt gibi diğer önemli şehirlerde de büyük havai fişek gösterileri için toplanılmayacağı belirtildi. Şansölye Olaf Scholz, 28 Aralık itibariyle, en fazla 10 kişilik gruplar halinde bir araya gelinebileceğini, bu kişilerde de aşılı olma ya da hastalığı atlatmış olma zorunluluğu aranacağını bildirdi.

Haberin Devamı

LONDRA

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, başkentte geleneksel olarak her yıl düzenlenen Trafalgar Meydanı’nda yeni yıl kutlamalarının, salgın endişesi nedeniyle bu yıl iptal edildiğini duyurdu. Han, “Londralıların güvenliği her şeyden önce gelir” açıklamasında bulundu. Trafalgar Meydanı’ndaki kutlamalara 6 bin 500 kişinin katılması bekleniyordu.

FRANSA

Başkent Paris’te de Champs-Elysées Caddesi’ndeki geleneksel havai fişek gösterileri ve DJ performansları salgındaki artış nedeniyle bu yıl iptal edildi.