Gazete Vatan Logo

Yılan ne yer, ne ile beslenir? Yılanlar en çok neyi sever?

Yaşadıkları bölgelere göre değişiklik gösteren, boy ve türleri birbirinden farklı özellikte olan yılanlar insanları tedirgin eden canlı türlerinden biri olmaktadır. Bu canlıların ev ortamında beslenebilecek özellikte olan çeşitleri de bulunmaktadır. Yılanları dünyanın hemen hemen her yerinde yaşayabilen bir canlı türü olarak ifade etmek mümkün olmaktadır.

Yılan ne yer, ne ile beslenir? Yılanlar en çok neyi sever?

Bir sürüngen çeşidi olan yılanlara her yerde rastlanılmaktadır. Yılanlar özellikle sıcak ve nemli iklimlerde yaşamaktan hoşlanan bir canlı türü olarak ifade edilmektedir. Egzotik bir canlı olan yılanları beslemek kolay olmamaktadır. Kış mevsimini uyuyarak geçiren bu canlılar havalar ısınmaya başlayınca daha aktif olmaktadırlar. Yılanların ağızlarında iki zehirli diş ve bir tane de çatalı andıran bir şekle sahip olan bir dil yer almaktadır.

YILAN NE YER, NE İLE BESLENİR?

Yılanlar et ile beslenen etçil canlılar sınıfına dahil olan bir canlı türü olmaktadır. Yılanların yiyecekleri yeme şekli diğer canlılardan onları belirgin bir şekilde ayırmaktadır. Yılan türlerinden bazıları avını boğarak öldürürken bazıları da avını canlı canlı yutabilmektedir. Canlı hayvan ile beslenmekten hoşlanan bu canlılar, yediklerini sindirmek için uzun bir zamana ihtiyaç duymaktadır.

Esnek bir ağız yapısına sahip olan yılanların yedikleri besinler yaşadıkları yerin özelliklerine göre farklı olabilmektedir. Suda yaşayan yılan türleri balıklar, balık yumurtaları, deniz kabukluları ve diğer deniz canlılarını yiyerek beslenmektedir. Karada yaşayan yılanlar ise tavşan, fare, kertenkele, kurbağa, geyik, ceylan ve kuş yumurtaları gibi canlıları yiyerek beslenmektedirler. İri yılanlar ise iri hayvanları yutarak karınlarını doyurmaktadırlar. Kemirgenlerle beslenmekten hoşlanan yılanlar onların yaşadıkları alanlarda sıklıkla görülmektedir. 

Haberin Devamı

YILANLAR EN ÇOK NEYİ SEVER? 

Yılanların ev ortamında beslenecek türleri de bulunmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken yılanın zehirli olup olmadığının bilinmesi olmaktadır. Ancak bu türleri ev ortamında besleyebilmek için geniş kapasiteli akvaryumlara ihtiyaç duyulmaktadır. Yılanlar ısı değişiminden olumsuz etkilenen canlılar oldukları için bulundukları ortamdaki ısının fazla değişmemesi gerekmektedir. Yılanlar açlığa karşı oldukça dayanıklı oldukları için her gün bu canlıları beslemeye gerek olmamaktadır.

 Yılanlar avlarını canlı olarak yuttukları için ev ortamında bu canlılar beslenirken dondurulmuş gıdalara ihtiyaç olmaktadır. Yılanların severek tükettikleri yiyeceklerin başında böcekler, fareler, kurbağalar ve bazı kuş türleri gelmektedir. Yılanlar büyüdükçe besin ihtiyaçları da artmaktadır. Yılanlar kendilerini rahatsız eden bir durumun varlığı ile karşılaştıkları zaman savunmaya geçerek tehlikeli olabilmektedirler. Bu nedenle ev ortamında yılan beslemek isteyen kişilerin kısa dişli ve kısa boyu olan yılanları tercih etmeleri gerekmektedir. 

Haberin Devamı