Gazete Vatan Logo

YGS giriş yerleri açıklandı! ÖSYM’den adaylara açıklama!

Milyonlarca öğrenci tarafından merak ile beklenen YGS giriş yerleri açıklandı. Sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve sistem şifreleri ile giriş yapmaları gerekmektedir.

YGS giriş yerleri açıklandı! ÖSYM’den adaylara açıklama!

YGS için öğrencilerin heyecanlı bekleyişleri son buldu. ÖSYM YGS sınav giriş yerlerini ilan etti. Sınav giriş belgeleri öğrencilerin adreslerine posta yolu ile yollanmayacak olup öğrenciler sadece sistem üzerinden giriş belgelerini çıkartabileceklerdir. Sınav giriş yerlerinin sınav öncesinde bir defa görülmesi öğrenciler için bir avantaj olacaktır. Sınav günü yaşanacak olan herhangi bir aksilik ya da telaşın önüne geçilmiş olacaktır.

YGS GİRİŞ YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ÖSYM’den adaylara açıklama!

ÖSYM, YGS’ye girecek olan adayların yeni kimlik kartları kendilerine teslim edilinceye kadar verilecek olan geçici kimlik belgesinin 15 gün olan geçerlilik süresinin kapsamının genişletildiğini belirtti. Bu doğrultuda geçici kimlik kartı ya da kimlik kartı talep belgesi ile de sınava giriş yapılabilecek.

ÖSYM, 2 Mart 2017 tarihli açıklamasında, sınav günü olan 12 Mart 2017 tarihinde sınav giriş binaları girişinde yoğunluk oluşmaması için adayların, çanta ve benzeri eşyalarını getirmemeleri gerektiği belirtildi. Sınava metal aksesuar içermeyen ve sade bir kıyafet ile gidilmesi gerektiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Öğrenciler sınav saatinden en az 1 saat önce sınav giriş binalarının önünde hazır olarak beklemelidirler. Böylece kimlik ve güvenlik kontrolü zamanında yapılarak binaya giriş işlemleri tamamlanabilir. Sınav saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alımları tamamlanmış olacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Sınav günü İstanbul’da ulaşım ücretsiz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi aldığı karar ile YGS’nin yapılacağı günde toplu taşıma için ücret alınmayacağını belirtti. Bu ücretsiz imkandan öğrenci ve öğretmenler yararlanabilecekler. Öğrencilerin sınav giriş belgelerini göstermeleri ve öğretmenlerin de sınavda görevli olduklarını gösteren belgeyi göstermeleri durumunda toplu taşıma araçlarına ücretsiz olarak binebileceklerdir.

Açık uçlu sorular bu sınavda mı sorulacak?

ÖSYM, açık uçlu sorulara YGS’de değil LYS’de yer verecektir. Yeni formata ait olarak bu sınavda herhangi bir soru yer almayacaktır.

Haberin Devamı

Sınıfa içecek sokulabilir mi?

Sınava girecek olan adaylar yanlarında sadece bir adet pet şişe içerisinde su getirebilirler. Su şişesinin üzerinde herhangi bir yazı yer almamalıdır. Su dışında herhangi bir içecek veya yiyecek ile girilemeyecektir.

Nüfus cüzdanı olmayan sınava girebilir mi?

ÖSYM tarafından alınan güvenlik tedbirlerinden dolayı nüfus cüzdanı olmayan adaylar sınav binasına alınmayacaktır.

Öğrencinin sınav zamanı yapması gerekenler

Sınav esnasında saate ölçülü olarak bakılmalıdır. Sürekli olarak bakılması konsantrasyonun bozulmasına sebebiyet verecektir. Soru okunmadan paragraf okunmamalıdır. Özellikle sözel sorularda paragraftan önce soru okunmalı ve soruda istenen bilgi paragraf içinde aranmalıdır. Bu da zaman açısından tasarruf sağlayacaktır. Zor olan sorulara üzerinde çok durulmamalı ve kolay sorular içinde çok zaman harcanmamalıdır. Toplam 160 dakika olan süre sorular için ölçülü kullanılarak her soru okunmaya çalışılmalıdır.

Haberin Devamı

Öncüllü olan sorularda ise ilk okunması gereken yer, sorunun maddeleridir. Genel olarak tarih ve coğrafya konularında görülmektedir. Maddeler ve soru arasındaki bağlantı tam olarak anlaşılmalı ve doğru şık işaretlenmelidir. Sınav esnasında yapılan heyecan öğrencinin tüm bildiklerini unutturabilir. Öğrenci bir yıl boyunca en iyi şekilde sınava çalışmış olsa bile heyecan ve strese bağlı olarak sınavda bu nedenden dolayı başarısızlık gösterebilir. Heyecanın yenilmesi önemlidir.