Gazete Vatan Logo

Yenikapı etkinlik alanı nerede, konser alanına nasıl gidilir? Etkinlik alanına giden otobüsler nelerdir, metro ve Marmaray ile nasıl gidilir? 23 Haziran Yenikapı konser 2022!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Haziran yerel seçim gününü 3. yılında bir etkinlikle kutlayacağını açıkladı. Edis, Reynmen, DJ Ersin gibi pek çok ünlü sanatçının sahne alacağı etkinlikte, yurttaşların alana rahat ulaşım sağlayabilmesi için İBB, ek seferler düzenledi. Peki, Yenikapı etkinlik alanı nerede, konser alanına nasıl gidilir? Etkinlik alanına giden otobüsler nelerdir, metro ve Marmaray ile nasıl gidilir?

Yenikapı etkinlik alanı nerede, konser alanına nasıl gidilir? Etkinlik alanına giden otobüsler nelerdir, metro ve Marmaray ile nasıl gidilir? 23 Haziran Yenikapı konser 2022!

İBB 23 Haziran seçimlerinin üçüncü yılını İstanbullularla kutlayacak. Demokrasi Şenliği’nin adresi ise Yenikapı Etkinlik Alanı olacak. Peki, Yenikapı etkinlik alanı nerede, nasıl gidilir?

Yenikapı etkinlik alanı nerede, nasıl gidilir?

İETT, Yenikapı’yı şenlik meydanına dönüştürecek kutlamalara ulaşım için ek seferler düzenleyecek. Yenikapı Metrosundan etkinlik alanına ücretsiz ring seferleri yapılacak. Dönüş için de şehrin 10 noktasına ücretsiz otobüsler kaldırılacak. 

Metro İstanbul; M1, M2, M7 metroları ile T1 ve T4 tramvay hatlarındaki seferlerini gece 01.00’e kadar uzatacak. İETT, Yenikapı Metrosundan etkinlik alanına saat 14.00 ile 21.00 arasında ücretsiz ring seferleri yapacak.

Demokrasi Şenliği’ne katılan vatandaşların dönüşü için; Beşiktaş Meydanı, Mecidiyeköy İETT Peronları, Atatürk Kültür Merkezi önü, Gaziosmanpaşa İETT Peronları, Kağıthane İETT Peronları, Bağcılar Meydan, Hacıosman Metro, Kadıköy Rıhtım İETT Peronları, Üsküdar Sahil İETT Peronları ve Beykoz Ortaçeşme İETT Peronları’na 23.00 ile 24.00 arasında otobüsler kaldıracak.

Haberin Devamı

Metro İstanbul; M1 (Yenikapı-Atatürk Havalimanı) , M2 (Yenikapı- Hacıosman), M7 (Mecidiyeköy – Mahmutbey)metroları ile T1 (Kabataş-Bağcılar) ve T4 (Topkapı - Mescid-i Selam) tramvay hatlarındaki seferlerini gece 01.00’e kadar uzatacak.

Yenikapı etkinlik alanına giden otobüsler nelerdir, metro ve Marmaray ile nasıl gidilir?

Anadolu yakasından gelecek olanlar için;

Kadıköy'den Kadıköy-Tavşantepe metrosuyla Ayrılıkçeşmesi istasyonunda inerek Marmaray'a aktarma yapınız. Marmaray ile Yenikapı durağında indiğinizde Yenikapı Miting Alanı'na ulaşabilirsiniz.

Üsküdar'dan Marmaray'a binerek Yenikapı durağında indiğinizde Yenikapı Miting Alanı'na ulaşabilirsiniz.

Ümraniye'den Üsküdar-Çekmeköy metrosuna binerek Üsküdar son durakta ininiz. Buradan Marmaray'a aktarma yaparark Yenikapı durağında indiğinizde Yenikapı Miting Alanı'na ulaşabilirsiniz.

Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla taraflarından geliyorsanız Kadıköy-Tavşantepe metrosuyla Ayrılıkçeşmesi durağında inerek Marmaray'a aktarma yapınız. Marmaray ile Yenikapı durağında indiğinizde Yenikapı Miting Alanı'na ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan E-3'e binerek 4.Levent Metro'da ininiz. Buradan Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yapınız. Metro ile Yenikapı durağında indiğinizde Yenikapı Miting Alanı'na ulaşabilirsiniz.

Avrupa yakasından gelenler için

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler taraflarından geliyorsanız herhangi bir Metrobüs istasyonunda metrobüse binerek Küçükçekmece durağında Marmaray'a aktarma yapınız. Marmaray ile Yenikapı durağında indiğinizde Yenikapı Miting Alanı'na ulaşabilirsiniz.

Esenler, Bayrampaşa taraflarından geliyorsanız Yenikapı-Havalimanı metrosuyla Yenikapı'da indiğinizde Yenikapı Miting Alanı'na ulaşabilirsiniz.

Bağcılar, Güngören Bağcılar Meydan durağından Yenikapı-Kirazlı metrosuna binerek Yenikapı durağında indiğinizde Yenikapı Miting Alanı'na ulaşabilirsiniz.

Taksim'den Yenikapı-Hacıosman metrosuna binerek Yenikapı durağında indiğinizde Yenikapı İDO İskelesi'ne ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı