Gazete Vatan Logo

Yeni yılın acı haberi Cizre'den: 1 şehit, 5 yaralı

Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda yeni yıla dakikalar kala yaşanan çatışmada, 1 Özel Harekât polisi şehit olurken, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı

Yeni yılın acı haberi Cizre'den: 1 şehit, 5 yaralı

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle bu gece çıkan çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu, 4 polis memuru da yaralandı.

Şırnak'ın 14 Aralık'ta hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlar devam ederken, bu gece çatışma yaşandı. Çatışmada 1 özel harekat polisi şehit olurken, 4 polis memuru da yaralandı. Yaralı polis memurları Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İlçede gece boyunca Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu.

Manisa'dan geçici görevle gitmiş

MANİSA'dan görevli olarak Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne giden özel harekat polisi Erol Aktürk, PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. Vali Erdoğan Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2016'nın ilk yürek yakan haberini verdi.

Cizre'de yeni yıla dakikalar kala, saat 23.50 sıralarında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada, bir özel harekat polisi şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Şehit olan özel harekat polisinin Manisa'dan geçici görevle Cizre'ye giden Erol Aktürk olduğu öğrenildi. 14 Aralık 2015 tarihinden bu yana sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'de yaralı polisler, bölgeye giden ambulans ve zırhlı araçlarla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede başlatılan operasyonlar sürüyor.

Haberin Devamı

Şehit olan polisin Manisa Toki 1'de oturduğu ve üç çocuğu bulunduğu belirtilirken, cenazenin bugün öğleden sonra Manisa'ya getirileceği ve yarın İzmir'de toprağa verileceği belirtildi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Biraz önce canımızı yakan bir haber geldi. Bizim kadromuzdan geçici görevli özel harekatçı bir arkadaşımız Cizre'de şehit düşmüş. Acımız sonsuz."

Manisa'ya şehit ateşi düştü

Manisa Güzelyurt Mahallesi 1'inci TOKİ'de oturan şehit polis 43 yaşındaki Erol Aktürk'ün eşi Şule Aktürk, çocukları 17 yaşındaki Rümeyza, 13 yaşındaki, Tuğba ve 9 yaşındaki Mehmet Akif Aktürk, acı haberi sağlık ekibi eşliğinde dün gece evlerine gelen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan'dan öğrendi. Şehidin kardeşleri İsmail ve Hüseyin Aktürk de Manisa'ya geldi.

Haberin Devamı

Emniyet teşkilatı TOKİ bahçesinde taziye çadırı kurarken, sağlık ekibi de hazır bekletildi. Şehidin evinde Kuran okutuldu.

İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Cenazenin hava şartlarına göre bugün öğleden sonra Akhisar Askeri Havaalanı'na getirilip oradan Manisa Devlet Hastanesi Morguna sevk edileceği belirtildi. Şehidin yarın sabah evinin önünde helallik alındıktan sonra İzmir Bayraklı Merkez Camii'nde öğlen namazından sonra Polis Şehitliği'nde toprağa verileceği belirtildi.

İZİNDEN DÖNMÜŞ

Aslen İzmir'in Foça İlçesi'nden olan, anne ve babası İzmir'in Bayraklı İlçesi Gümüşpala Mahallesi'nde oturan şehit polis Erol Aktürk'ün bir hafta izin kullandıktan sonra 15 gün önce Cizre'ye döndüğü öğrenildi.

Manisa'da 6 yıldır görev yapan Aktürk'ün 20 yıllık polis olduğu daha önce de Bingöl, Kuzey Irak, Batman ve Şanlıurfa'da görev yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı