Gazete Vatan Logo

Bayram Ali Ersoy kimdir? Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? Biyografisi, akademik kariyeri ve hayatı…

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. KPSS'de soruların sızdırıldığı iddialarının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alınmıştı. Peki, Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir, nerelidir, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Bayram Ali Ersoy kimdir? Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? Biyografisi, akademik kariyeri ve hayatı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre; ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. Kararın, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

PROF. DR ALİ ERSOY KİMDİR?

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ODTÜ Matematik Bölümünden 1996'da mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamlayan Ersoy, 2012'de doçent, 2017'de profesör unvanını aldı.

2017'den bu yana Italian Journal of Pure and Applied Mathematics adlı bilimsel dergide değerlendirme kurul üyesi olarak görev yapan Ersoy'un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunuyor. Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yaptı.

YENİ ÖSYM BAŞKANI ALİ ERSOY HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ayrıca 2020'den bu yana aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Haberin Devamı