Gazete Vatan Logo

Yedi Bela Hüsnü kaç yılında, nerede çekildi? İşte Yedi Bela Hüsnü konusu ve oyuncuları

Başrollerinde Kemal Sunal ve Oya Aydoğan’ın oynadığı Yedi Bela Hüsnü aşık olduğu kızı tavlayabilmek için türlü belalara bulaşan Hüsnü’nün başından geçenleri anlatır. Yedi Bela Hüsnü kaç yılında, nerede çekildi? İşte Yedi Bela Hüsnü konusu ve oyuncuları...

Yedi Bela Hüsnü kaç yılında, nerede çekildi? İşte Yedi Bela Hüsnü konusu ve oyuncuları

Türk sinemasının komedi ustası Kemal Sunal’ın Yedi Bela Hüsnü filmi Türk güldürü sineması içinde sıradan insanların yaşamına odaklanan parasızlık, toplumsal çevre ve sosyal eleştirinin olduğu anlatısıyla ön plana çıkan yapımlardan biridir. Başrollerinde Kemal Sunal ve Oya Aydoğan’ın oynadığı Yedi Bela Hüsnü filmi aşık olduğu kızı tavlayabilmek için türlü belalara bulaşan Hüsnü’nün başından geçenleri anlatır. Peki, Yedi Bela Hüsnü kaç yılında, nerede çekildi? İşte Yedi Bela Hüsnü konusu ve oyuncuları

Semtin güzel kızı Hüsnüye'yi elde etmek için kabadayılığa özenip, bu arada da peşine düşen kiralık katillerle mücadele eden Hüsnü'nün eğlence dolu hikayesi...Başrolde Kemal Sunal'ın oynadığı filmde ona Şevket Altuğ, Oya Aydoğan ve Ali Şen eşlik ediyor.

YEDİ BELA HÜSNÜ NE ZAMAN VE NEREDE ÇEKİLDİ?

Yedi Bela Hüsnü; 1982 yılı yapımı, Kemal Sunal'ın başrolünde oynadığı ve Natuk Baytan'ın yönettiği Yedi Bela Hüsnü filmi İstanbul'un Levent semtinde çekilmiş güldürü filmidir.

YEDİ BELA HÜSNÜ KONUSU

Filmin baş karakteri Hüsnü, arkadaşı Cemal tarafından yakışıklı olduğu konusunda kandırılmaktadır. Cemal, Hüsnü'den para kopararak mahallenin kızı Hüsnüye'yi elde etmesi için Hüsnü'yü cesaretlendirmektedir. Hüsnü ise mahallede meydana gelen bir çatışmadaki cinayetlerin üstüne kalması sonucu Yedi Bela Hüsnü olarak ünlenir. Gerçek Yedi Bela ve mahallenin arazisinde gözü olan zengin Malik Hüsnü'yü ortadan kaldırmaya çalışır.

Haberin Devamı

YEDİ BELA HÜSNÜ OYUNCULARI

Kemal Sunal - Hüsnü

Oya Aydoğan - Hüsniye

Şevket Altuğ - Cemal

Ali Şen - Malik

Atilla Ergün - Necati

Nermin Denizci - Fatma

Belkıs Dilligil - Makbule

Yaşar Şener - Bakkal Fehmi

Hakkı Kıvanç - Kahveci Musa

Ajlan Altuğ - Manav Rasim

Süheyl Eğriboz - Rüstem

Ünal Gürel - Karamürselli Deli Hamdi