Gazete Vatan Logo

Yaş kararları 2022 atama ve terfi listesi! YAŞ kararları ile emekli edilen albaylar, terfi alanlar ve görev süresi uzatılanlar kimler? TSK YAŞ kararları atama ve terfi listesi!

2022 Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı. Yaklaşık 1 saat süren YAŞ toplantısının sona ermesinin ardından atama ve terfi listesi gündem oldu. Peki, YAŞ kararları ile TSK emekliye sevk edilenler, terfi alanlar ve görev süresi uzatılanlar kimler? İşte YAŞ kararları 2022 listesi...

Yaş kararları 2022 atama ve terfi listesi! YAŞ kararları ile emekli edilen albaylar, terfi alanlar ve görev süresi uzatılanlar kimler? TSK YAŞ kararları atama ve terfi listesi!

Yaş kararları 2022 listesi gündem oldu. Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında emekliye sevk edilenler, terfi alanlar ve görev süresi uzatılanların isimleri merak ediliyor. YAŞ kararları ile emekli edilen albaylar, terfi alanlar ve görev süresi uzatılanlar araştırılıyor. İşte TSK YAŞ kararları atama ve terfi listesi!

YAŞ KARARLARI 2022 LİSTESİ

Yüksek Askeri Şura'da, 30 Ağustos 2022'den geçerli olmak üzere 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler‘in hem yaş haddini hem de görevdeki süresi bir yıl uzatıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanlığına, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan Hava Kuvvetleri Komutanlığına atandı.

Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu yeni Deniz Kuvvetleri Komutanı, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan yeni Hava Kuvvetleri Komutanı oldu.

Haberin Devamı

Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu orgeneralliğe, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Azerbaycan Görev Grup Komutanı Tümgeneral Bahtiyar Ersay, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Günaydın korgeneralliğe terfi ettirildi.

YAŞ KARARLARI İLE TERFİ ALANLAR

KARA KUVVETLERİ’NDE TÜMGENERALLİĞE TERFİ EDENLER

– Libya Görev Grup Komutanı Tuğgeneral Osman Aytaç
– 9. Komando Tugayı Tuğgeneral Mustafa Koşan
– İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç
– Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Fethi Oltu
– Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Tuğgeneral Sinan Eren
– Tuğgeneral Tamer Atay

DENİZ KUVVETLERİ’NDE TÜMAMİRALLİĞE TERFİ EDENLER

– Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Enstitüsü Komutanı Tuğamiral Rafet Oktar
– Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Erhan Aydın Tuğamiral Erhan Aydın
– Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanı Tuğamiral Nihat Baran

HAVA KUVVETLERİ’NDE TÜMGENERALLİĞE TERFİ EDENLER

Haberin Devamı

– Balıkesir Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ergin Dinç
– Washington Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğgeneral Kadircan Kottaş
– Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen