Gazete Vatan Logo

Yargıtay GBT ve Sabıka Kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Yargıtay dosya sorgulama olan GBT ve sabıka kaydı sorgulama işlemlerini online hizmetler aracılığıyla yapabilirsiniz. Bu sorgulamaları nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Yargıtay GBT ve Sabıka Kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Global hale gelen ve sınırların ortadan kalktığı dünyada artık birçok işimizi internet üzerinden yapabilmekteyiz. Geliştirilen dijital platformlarla işlemlerimizi daha hızlı bir şekilde sonuçlandırabiliyoruz. Gelişen teknolojik yeniliklere ülkemizin de katılımıyla vatandaşlarımız büyük dertlerden kurtuldu diyebiliriz. Çünkü bu geliştirilen sistemlerle vatandaşlar ağır iş temposunda halletmesi gereken birçok işini kolay şekilde internet üzerinden yapabilmektedir. Hatta sadece evden internete bağlanarak bile işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Böylelikle ufak tefek işlemler olsun büyük çaplı işlemler olsun devlet kurumlarına gidip saatlerce beklemek yerine evden ayrılmadan interneti kullanarak bu işlemleri yerine getirebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Geliştirilen bu sistemlerin yoğun şekilde kullanılması sonucu işlem yapılan alanlar genişledi ve geliştirildi. Birçok devlet kurumunu içeren bir hale geldi. Vatandaşlar hiç zorlanmadan ve kolayca işlemlerini halledebilir hale geldiler. Bu hizmetlerden birisi de GBT sabıka kaydı sorgulama veya sicil kaydı sorgulama işlemidir. Adalet Bakanlığının bir hizmeti olan bu sistemle vatandaşlar kolaylıkla sicil veya sabıka kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. GBT sabıka kaydı günümüz günlük hayatının birçok alanında talep edilen bir belgedir. Günümüz iş başvurularında, ehliyet belgesi alırken, lisans eğitimi için yurtlarda kalacaklar için gibi birçok alanda talep edilen bir belgedir. GBT sabıka kaydı veya sicil kaydını alabilmek için eskiden insanlar adalet sarayına giderlerdi. Ve birçok kişinin ihtiyaç duyduğu bu belgeyi alabilmek saatlerce sıra beklemenize mal olabilirdi. Ancak şimdi geliştirilen sistemler sayesinde evden çıkmadan bile GBT sabıka kaydı sorgulaması yapabilir ve çıktı olarak alabilirsiniz.

Haberin Devamı

GBT sabıka kaydını alabilmeniz için devlet tarafından birçok kurumu bünyesinde bulunduran interaktif ortam uygulaması olan E-devlet kapısına girmeniz gerekir. E-devlet sistemine girerek kolayca GBT sabıka kaydı sorgulaması yapabilirsiniz. E-devleti kullanarak evden ayrılmadan, adalet sarayına gidip sıra bekleme derdi olmadan kolayca işlemlerinizi sonuçlandırabilirsiniz. E-devlet sistemine girmeniz için E-devlet şifresine ihtiyacınız vardır. E-devlet şifresini size en yakın herhangi bir PTT şubesine gidip 2 TL ücret karşılığında kolay bir işlemi gerçekleştirerek alabilirsiniz. E-devlet şifrenize sahip olduktan sonra bu sistemi kullanarak birçok kamusal işi bu sistem dâhilinde kolayca yapabilirsiniz. E-devlet şifrenizi aldıktan sonra turkiye.gov.tr adresine girerek E-devlet sistemine dâhil olmanız gerekmektedir. Ana sayfaya girdikten sonra sağ üstte bulunan sisteme giriş seçeneğine tıklayıp gerekli bilgileri girmeniz gerekecektir. E-devlet sistemine dâhil olduktan sonra GBT sabıka sorgulama işlemini kolayca yerine getirebilirsiniz. İsterseniz ana sayfa üzerindeki arama boşluğunu kullanarak GBT sabıka sorgulama işleminizi hızlıca gerçekleştirebilir isterseniz ana sayfa üzerinde bulunan E-Hizmetler seçeneğine girerek Adalet Bakanlığı başlığı altındaki Adli Sicil Kaydı Sorgulama seçeneğine tıklayarak GBT sabıka kaydı sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı