Gazete Vatan Logo

‘Yarbay Tatar’ın ölümüne neden olanlar bulunsun’

Ergenekon’dan yakalama kararı çıkınca intihar eden Tatar’ın ailesi ölümünde sebebi olanların açığa çıkarılması için savcılığa başvurdu

Yarbay Ali Tatar, amirallere suikast soruşturması kapsamında Poyrazköy’de ele geçirilen belgelere ilişkin 7 Aralık’ta Deniz Kuvvetleri Komutanları’na suikast planladığı iddiasıyla ‘Ergenekon’ soruşturması kapsamında tutuklandı. Avukatlarının itirazı üzerine 16 Aralık’ta serbest bırakıldı. Ancak 2 gün sonra savcılığın talebi üzerine yeniden yakalama emri çıkarıldı.

18 Aralık Cuma günü mahkemenin kararını alan Tatar, ertesi sabah evinde silahıyla başına bir el ateş ederek intihar etti. Tatar şu mektubu bırakmıştı: “Hukuksuzluk sürecine hukuk adına saygı gösterilmez. O deliğe dönmektense mezara giderim. Yapılan hukuksuzluğa isyan için hayatıma son veriyorum Hiç suçum yok, hukuksuzluğa, karanlığa karşı ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum. Ölümüme sebep olanların bir gün cezalandırılması için mücadele edin.”

Takipsizlik verilmişti

Yarbay Tatar’ın vasiyeti üzerine olaydan bir süre sonra ailesi suç duyurusunda bulundu ancak takipsizlik kararı verildi. Ailenin yeni başvurusu üzerine savcılık aileyi müşteki sıfatıyla ifadeye davet etti.

Haberin Devamı

10 yıl hapis istenebiliyor

Türk Ceza Kanunu madde 84 uyarınca; başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İntiharın gerçekleşmesi durumunda, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Başkalarının intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu fiilin basın ve yayın yolu ile işlenmesi halinde, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.