Gazete Vatan Logo

Yağmur yağarken okunacak dua ne? Yağmur yağarken nasıl dua edilir? Peygamberimizin yağmurda okuduğu zarardan korunma duası!

Yağışlı hava Türkiye genelinde etkili olmaya devam ediyor. Kuvvetli yağışların yaşandığı dönemlerde pek çok kişi de yağmurda okunacak duaları merak ediyor. Yağmur yağarken Allah'a şükür maksatlı okunabilecek dualar bulunuyor. Aşırı yağmur yağması nedeniyle oluşacak zararlardan korunmak amacıyla peygamberimizin ettiği duaların olduğu biliniyor. Peki, Yağmur yağarken okunacak dua ne? Yağmur yağarken nasıl dua edilir? Peygamberimizin yağmurda okuduğu zarardan korunma, bolluk ve bereket duaları!

Yağmur yağarken okunacak dua ne? Yağmur yağarken nasıl dua edilir? Peygamberimizin yağmurda okuduğu zarardan korunma duası!

Türkiye genelinde etkili olan yağışlı hava, bazı kentlerde zarara yol açarken, bugünden itibaren etkili olacak yağışlı hava nedeniyle pek çok kişi de yağmurda okunacak duaları araştırıyor. Pek çok yörede yağmurun afetsiz, zarar ve ziyan yaratmadan faydalı bir şekilde yağması için dualar edilir. Peygamber efendimizin de böyle dönemlerde ettiği dualar bulunuyor. Aşırı bir şekilde yağan yağmurdan korunmak, yağan yağmurun faydalı olması için Hz. Muhammed yağmur yağarken sık sık dua ettiği rivayet ediliyor.  Peki, Yağmur yağarken okunacak dilek duası ne? Yağmur yağarken hangi dua okunur? Yağmur yağarken dua etmek için abdest alınır mı? Yağmur yağarken okunacak dua ne? Peygamberimizin yağmurda okuduğu zarardan korunma duası!

PEYGAMBERİMİZİN YAĞMURDA OKUDUĞU ZARARDAN KORUNMA DUASI!

Peygamberimizin yağmurda okuduğu dualar şu şekilde: “

Allahûmme sayyiben nafıan" (bunu hakkımızda yararlı bir yağmur kıl.

Aşırı bir şekilde gereğinden fazla yağınca da Allahümme havâleynâ velâ aleynâ. Allahümme! ale’l-âkâm ve’d-dırâb ve butîni’l-evdiye ve menâbiti’ş-şecer (Allahım! Üzerimize değil, çevremize; Allahım, dağlara, tepelere, vadilerin içlerine ve ağaç biten yerlere) diye dua etti ve yağmur hemen kesildi. (Buhari, İstiska, 6; Müslim, İstiska, 2, 8)

Haberin Devamı

"Allahümme havaleyna ve la aleyna" (Ya Rab! Bunu zarar vermeyecek yere yağdır. Bizim üzerimize yağdırma) denilebilir.

Bazı dini kaynaklarda belirtilenlere göre Peygamberimizden bize ulaşan yağmur duası şu şekilde geçmektedir:

"Allahümmel Eskına ğaysen muğisen henien merien ğadekan mücellilen seyhan âmmen tabekan. Allahümme! Eskıne'l ğayse ve la tec'alna mine'l kanitin. Allahümme! Inne bil biladi vel ibadi vel hakkı minel levai vaddanki mâlâ neşku illa ileyk. Allahümme! Enbit lena ezzer'a ve edirre lenaddar'a ve eskına min berekatis-sema ve enbit lena min berekatil arz. Allahümme! Inna nestağfirüke inneke künte ğaffaren fe erseles-semae aleyna midraran."

YAĞMUR YAĞARKEN OKUNACAK DUA NE?

Alimler, Kevser Suresinin yağmur yağarken 3 sefer okunmasın halinde, dileklerin kabul olacağını belirtirler.

Haberin Devamı

Allâhümme sayyiben nâfi‘ân. Anlamı; Allâh’ım! Bol ve faydalı bir yağmur eyle. (Ebû Dâvud)

Kadir Suresi; Yağmur yağarken 100 defa Kadir Suresi okuyanın bütün dilekleri kabul olur."