Gazete Vatan Logo

Yadsıma Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yadsınamaz İle İlgili Cümleler...

Bireyin söylediği, yaptığı ya da tanık olduğu olay ve eylemleri, olmamış ya da yapmamış gibi davranması yadsıma olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda bu bir inkar şeklinde ifade edilebilir. O yüzden eş anlamlı olarak inkar etmek sözcük grubu üzerinden ele alındığını söylemek mümkün. Herhangi bir olay karşısında buna şahit olmadığını, görmediğini ya da duymadığını dile getirmek gibi anlatılabilir. Farklı sebeplerden dolayı gün içerisinde birçok kişi bu durumu yapmaktadır.

Yadsıma Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yadsınamaz İle İlgili Cümleler...

Yadsıma Nedir?

Kişinin yaptığı, söylediği ya da tanık olduğu bir durum karşısında, onu yapmamış ya da olmamış gibi yadsıma olarak ifade edilir. Örneğin birey birçok şeyi görüp duymasına rağmen hiçbir şey duymadığını ya da görmediğini söyler. O yüzden bu durum aynı zamanda inkar etmek şeklinde değerlendirilir.

Yani kişi görmüş ya da duymuş olduğu durumlar karşısında gerçeği anlatmaz. Bu da kişinin doğal olarak yadsıma yaptığını ifade etmektedir. Günlük hayatta bu kelime çok kullanılmasa bile anlamı üzerinden yapılan bir durum olduğunu söylemek mümkün.

Yadsıma TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığında yadsıma, kişinin söylediği, yaptığı ya da tanık olduğu olaylara karşı, doğruyu söylemeyip olmamış gibi davranması şeklidir. Böyle durumlarda kişi gördü ya da duyduğu durumlara karşı inkar etme eylemini gerçekleştirir. Bu inkar etme eylemi ise aynı zamanda yadsıma kelimesi üzerinden eş anlamlı bir cümle ele alınır. Günlük yaşamda çok fazla gerçekleştirilen bir davranış olduğunu ifade etmek gerekir.

Haberin Devamı

Yadsınamaz İle İlgili Cümleler

Yadsınamaz kelimesi aynı zamanda inkar edilemez şeklinde ifade edilebilir. Yani bir olayın gerçekleşmiş olduğu ya da bir kişinin yaptığı durumun inkar edilemez olduğunu anlatmaktadır. Taşımış olduğu bu anlam üzerinden birçok farklı örnek cümle ile anlatmak mümkün.

- Onun bana yapmış olduğu iyilikler yadsınamaz.

- Bir karanlığın içine düştüm ve buradan kurtulamadım gerçeği yadsınamaz.

- Senin bu olayı gördüğünün yadsınamaz olduğunu biliyorum.

Bu şekilde yukarıda verilen örnek cümleler de olduğu gibi birçok değişik biçimde de kullanılabilir. Herhangi bir olay ya da durumun inkar edilemez biçiminde gerçekleştiğini anlatma durumudur.