Gazete Vatan Logo

Yabancı vakıflar mercek altında!

Başbakan Yardımcısı Kaynak, İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında bir çalışma yaptığını açıkladı

Yabancı vakıflar mercek altında!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı vakıflara ilişkin incelemeler yapıldığını söyledi. Kaynak, şöyle konuştu:

Diyarbakır ilgisi!

“Şu anda İçişleri Bakanlığımız tüm vakıflar hakkında bir çalışma yapıyor. Biz de bir çalışma yapıyoruz. İstiyoruz ki vakıf faaliyetleri adı altında Türkiye’nin milli birliğini bozucu faaliyetler olmasın” - “(Yabancı vakıflar) Bunların en çok faaliyet göstermek istediği üç yer var, Hatay, Gaziantep ve Diyarbakır. Diğer illerde de var faaliyetleri Hatay, Gaziantep anlamlı, göçün ilk kapısı ve çok sayıda göçmen var ama Diyarbakır Türkiye’de göçmenlerin en az olduğu illerden biri. Herkesin oraya kendi projektörlerini çevirmesi ve orada faaliyet izni istemesi garip.”

Üçü kapatılmış

“İçişleri Bakanlığımız tarafından 3 vakfın faaliyetlerine son verildi. O vakıfların faaliyetine son verilince beni Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi ziyaret ettiler. Avrupa Birliği’nden ziyaretçilerim oldu, bu faaliyetlerin ne için engellendiğini öğrenmek ve bundan sonra çalışmalar için hangi şartlarda çalışmalara izin verileceğini öğrenmek maksadıyla.”

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Kaynak, vakıfların izinsiz yabancı çalıştırmaması, izinsiz para transferi yapmaması, aranan şahısları ve sabıkalıları çalıştırmaması gerektiğini, İçişleri Bakanlığının çalışmasında bu tür parametreler ortaya koyduğunu söyledi.