Gazete Vatan Logo

"Yabancı Damat' dizisi adayı turist akınına uğrattı

Yunanistan'ın Sömbeki (Simi) Adası'nda çekimleri devam eden "Yabancı Damat' dizisi, izleyicisiyle buluşmaya hazırlanırken, yeni bölümler Niko ve Nazlı hayranlarını yine ekran karşısına kilitleyecek

"Yabancı Damat' dizisinin 4 gün süren çekimler sırasında Yunan adasında turizm patlaması yaşandı. 2 bin 500 nüfuslu Sömbeki Adası dizi kahramanlarının hayranlarının akınına uğradı. Nazlı (Nehir Erdoğan) ile Niko'ya (Özgür Çevik) gösterilen yoğun ilgi zaman zaman çalışmaların aksamasına da neden oldu.

Çekimlerin yapıldığı adaya 4 gün içinde 20 bin kişi geldi, otellerde yer kalmadı. Restoran ve kafetarya işletmecileri ile marketçilerin yüzü güldü. Sömbeki Belediye Başkanı Eleftherios Papakalodoukos, Nazlı ve Niko'yu Türk ve Yunan halklarının barışına katkıda bulundukları için Sömbeki Kenti'nin fahri hemşehrisi ilan etti.
Dizinin yapımcısı Türker İnanoğlu, "Yabancı Damat' dizisinin Türkiye'de olduğu kadar Yunanistan'da da büyük ilgi gördüğünü belirtti. İnanoğlu, "Yabancı Damat'ın, Yunanistan'da şimdiye kadar görülmemiş biçimde ilgi görmesi, iki halkın barış, dostluk ve kardeşliğe ne kadar hasret olduğunu ortaya koydu. Dizide zaman zaman çıkan kültürel tartışmalar bile iki gencin evliliğini ve ortak meyveleri olan çocuklarının dünyaya gelmesini engelleyemedi. Yunanistan adalarında ve Atina'da nereye gitsek büyük sevgi gösterisi ve ilgi ile karşılaşıyor, bir zamanlar selam bile vermeye korkan iki halkın insanları artık sarılmaktan, birlikte dans etmekten çekinmiyorlar. Bir filmin, bir sanat etkinliğinin iki ülke arasında sağladığı kaynaşmaya bundan daha iyi bir örnek olabilir mi? İki ülke arasında barış ve dostluğu pekiştiren bu yapım, Türk ve dünya sinemacılığı açısından önemli bir eser olarak kabul edilmeli" dedi.

NAZLI KISKANÇLIK KRİZİNDE
Yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin yaptığı dizinin cuma akşamı yayınlanacak bölümünde hamile olan Nazlı, teknede Ekspresso adlı bir dergiyi okurken, eşi Niko'nun Yunanlı bir genç kızla samimi şekilde çekilmiş fotoğrafını görecek, Niko'nun çapkınlık yaptığını düşünüp kıskançlığa kapılacak. Nazlı, çantasını alıp, bulunduğu tekneden ayrılarak kayıplara karışacak. Bir tekneye binerek adadan uzaklaşan Nazlı'yı yatağında bulamayan Niko deliye dönecek.

Haberin Devamı