Gazete Vatan Logo

Vatandaşın dostu baronların kâbusu

Narkotimler 11 pilot ilde göreve başladı

Uyuşturucuyla mücadele eylem planının önde gelen projelerinden Narkotimler dün göreve başladı. İlk aşamada 11 ilde 1000 personelle görev yapacak olan timler, okullar, alışveriş merkezleri ile riskli mahalle ve sokaklarda uyuşturucuyla savaşacak

Son yıllarda özellikle bonzai denilen sentetik uyuşturucuyu kullanan çok sayıda gencin hayatını kaybetmesinin ardından yıl içerisinde yapılan toplantılar sonrasında, uyuşturucuyla mücadele eylem planı hazırlandı. Bu plan çevçevesinde, en önemli projelerden birisi olan Narkotim polis birimi, kuruldu. Narkotim eğitimlerini tamamlayan timler, dün sokaktaki görevlerine başladı. İzmir, İstanbul ve Ankara’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde, ilk aşamada hayata geçirilen proje için Ankara merkezli ortak tören düzenlendi. 11 ilde, ortak yayınla düzenlenen törenlerin ardından polisler görev yerlerine dağıldı.

Muhtar da destek olacak

İlk etapta belirlenen 11 pilot ilde göreve başlayacak olan Narkotimlerde, emniyet personeline psikolog ve sosyologlar da destek verecek. Narkotimlerle, okul ve gençlerin sosyal yaşam alanlarının çevresi ile riskli bölge, mahalle ve sokaklarda uyuşturucu maddelerinin satışının engellenmesi ile uyuşturucu kullanan gençlere psikolojik ve sosyal destek sağlanarak soruna etkin ve kalıcı çözümler bulunması hedefleniyor. Narkotimler belediyeler, üniversiteler, STK’lar, köy ve mahalle muhtarları ile mahalle ve sokakta sözü geçen kanaat önderlerinden de destek alacak.

Haberin Devamı

2015 sonunda 81 ilde

11 ilde 1000 personelle ile göreve başlayacak olan Narkotimlerin görev yapacakları pilot iller ise şöyle: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Diyarbakır, Samsun ile Erzurum. 2015 yılı sonunda ise, Narkotimler, 81 il ve 28 riskli ilçede 3250 personelle görev yapacak.

‘Gençlerimize sahip çıkalım’

Ankara’da yapılan Narkotimlerin göreve başlama töreninde Başbakan Ahmet Davutoğlu da üniforma giydi. Davutoğlu törende yaptığı konuşmada, sanatçılara, aydınlara ve siyasilere seslendi: “Sanatçılarımıza, gençlerin rol model olarak gördüğü bütün toplum önüne çıkmışı sivil toplum temsilcilerimize, siyasilerimize, aydınlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum: Hep beraber Narkotimlere destek olalım, hep beraber gençlerimize sahip çıkalım, gelecek nesilleri korumak için seferber olalım.”

Haberin Devamı

‘Sevgiyle yaklaşın’

“Narkotimlerimize sesleniyorum. Sizler sadece asayiş görevi değil, aynı zamanda son derece ulvi ve ahlaki görev yürütmek üzere alana çıkıyorsunuz. Gençlerimiz, size emanet. Onlara muhabbetle, sevgiyle yaklaşın. Potansiyel suçlu gibi değil korunması gereken kendi kardeşleriniz olarak, kendi evlatlarınız gibi bakın. Onların korunması için alandasınız.”