Gazete Vatan Logo

‘Umarım iyi anlaşılır’

Cumhurbaşkanı Gül AYM’nin kararını Kilis’te değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi’nin Balbay’a yönelik kararını eşi Hayrünnisa Gül ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’le birlikte gittiği Kilis’te değerlendirdi: “Bu kararı çok önemli görüyorum. Karar, siyaset, dünya görüşü, ideoloji, bir sürü subjektif kanaatlerin çok karıştığı, herkesin farklı baktığı bir dosyadır. Toplumun farklı farklı bakış açılarının olduğu bir olay, bir dosyadır. Böyle bir dosyada, Anayasa Mahkemesi’nin bütün üyelerinin oybirliğiyle kararı vermesini çok daha önemli görüyorum. Bunu, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, evrensel hukuk standartlarının geçerliliği açısından çok önemli görüyorum.”

Karar bir güvence

“Bunu bir güvence olarak da görüyorum açıkçası. Toplumda farklı görüşler, farklı siyasi, ideolojik bakışlar olabilir, hatta zaman zaman belli bir konu etrafında bölünmeler de olabilir ama hakimler oybirliğiyle böyle bir karar verdilerse bunu çok daha anlamlı buluyorum. Ümit ederim ki bu da iyi anlaşılır. Ayrıca bu kararla, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, evrensel hukukun geçerliliği bir kez daha Anayasa Mahkemesi tarafından gösterilmiş oldu. Bunun Türkiye dışında da çok dikkatli bir şekilde izleneceği kanaatindeyim.”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kilis’teki Suriyelilerin barındığı Elbeyli Konaklama Tesisleri’ni ziyaret etti. Gül, tesisin kreşindeki çocuklarla da tek tek ilgilendi.

Haberin Devamı