Gazete Vatan Logo

Üç aylar ne zaman başlıyor? Kandil ne zaman? 3 aylarda hangi ibadetler yapılır? 2022 üç aylar takvimi!

Recep, şaban ve ramazanı kapsayan üç aylar başlıyor. Rahmet, bereket ve manevi yenilenme dönemi olarak bilinen üç aylarda Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel geceler de idrak edilecek. Peki, Üç aylar ne zaman başlıyor? Kandil ne zaman? 2022 üç aylar takvimi ve Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi tarihleri...

Üç aylar ne zaman başlıyor? Kandil ne zaman? 3 aylarda hangi ibadetler yapılır? 2022 üç aylar takvimi!

Milyonlaca müslümanın beklediği üç aylar başlıyor. Recep, şaban ve ramazanı içine alan aynı zamanda Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel geceleri de kapsayan üç aylar bu yıl da koronavirüsün gölgesinde gececek. Üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlerini yerine getirmek isteyenler sıklıkla üç ayları ve kandil gecelerinin tarihlerini araştırıyor. Peki, Üç aylar ne zaman başlıyor? Kandil ne zaman? 2022 üç aylar takvimi ve Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi tarihleri...

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İslam aleminde recep, şaban ve ramazanı kapsayan rahmet, bereket ve manevi yenilenme mevsimi üç aylar, 2 Şubat Çarşamba günü başlayacak.

ÜÇ AYLARDA HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlerin daha çok yapılması tavsiye ediliyor.

KANDİL NE ZAMAN? İŞTE REGAİP KANDİLİ TARİHİ!

Diyanet İşleri Başkanlığı Vakit Hesaplama Bölümü'nün "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde yer alan bilgiye göre, recep ayının cumaya bağlanan ilk perşembe akşamı olan 3 Şubat'ta Regaip Kandili idrak edilecek.

Haberin Devamı

2022 MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili 27 Şubat'ta idrak edilecek.

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN? RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre, ramazanın müjdecisi kabul edilen Berat Kandili'nin 17 Mart'ta idrak edilecek ve on bir ayın sultanı, huzur ve bereket ayı ramazan da 2 Nisan'da başlayacak.

2022 KADİR GECESİ VE RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 27 Nisan'da idrak edilecek ve Müslümanlar 2 Mayıs'ta Ramazan Bayramı'nı karşılayacak.

ÜÇ AYLARDA NELER YAPILIR?

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Bahattin Akbaş, "Müslümanların üç aylarda kendilerini daha çok muhasebeye çekmesi gerektiğini belirten Akbaş, "Amacımız, varoluşumuzun gayesi olan Allah'a kulluk etmek, iyiliği, ihsanı gerçekleştirmektir. Allah'a, insanlara, yakınlarımıza, vatanımıza, milletimize karşı sorumluluğu ne kadar yerine getirebiliyoruz bu aylarda bunu düşünmemiz gerekir." dedi.

Haberin Devamı

Üç aylarda Müslümanların kendi iç dünyalarında yolculuğa çıkmaları gerektiğini ifade eden Akbaş, şunları söyledi:

"İnsanın kendisi de bir ayettir. İnsan, Allah'ın yarattığı en büyük değerlerden biridir. Kendi yaradılışımıza bakmamız gerekir, kendi kitabımızı okumamız gerekir. Kainat, evren, içinde yaşadığımız yeryüzü hepsi birer ayettir, bir kitaptır, okunması gerekiyor. Bu aylarda Allah'ın yarattıklarına bakarak Allah'ın kudretini görmek, ona yönelmek, Allah'ı zikretmek, Allah'ı hatırlamak, Kur'an-ı Kerim'i okumak, manasını anlamak çok önemli."