Gazete Vatan Logo

Tuzla Belediye başkanı hangi partiden? Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı kimdir, nereli, hangi parti?

Depremzedeler için yapılan ortak yayında "Türkiye Tek Yürek" programında dikkat çeken bir bağış da Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan geldi. Başkan Yazıcı, yardım kampanyası için de 7 milyon TL bağış yaptı. Söz konusu bağıştan sonra Şadi Yazıcı hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı hangi partiden? Tuzla Belediye Başkanı kimdir, nereli, kaç yaşında? 

Tuzla Belediye başkanı hangi partiden? Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı kimdir, nereli, hangi parti?

Kahramanmaraş merkezli deprem Hatay olmak Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis’te büyük yıkıma neden oldu. Türkiye yaralarını yararken ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 ve TV8'in ortak yayınında yardım kampanyası düzenlendi. Çok sayıda iş veren ve şirket sahibinin katıldığı canlı yayında Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı depremzedeler için 7 milyon TL bağış yaptı. Peki, Tuzla Belediye başkanı kimdir, nereli, hangi parti? Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı hakkında merak edilenler... 

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı kimdir, nereli, hangi parti? 

1971 yılında Erzurum'da doğan Şadi Yazıcı, 1974 yılında ailesiyle Kartal'a yerleşti ve ilk, orta, lise öğrenimini Kartal’da tamamladı. 1987 yılında liseden mezun olup, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. 1997 yılında Tuzla’da kurduğu "Tuzla Teşhis ve Tedavi Merkezi" ile özel sektörde hizmete başladı. Aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş çalışmalarında yer aldı ve Tuzla, İstanbul Kurucu İlçe Başkanı olarak siyasete ilk adımını attı. Yedi yıl Ak Parti Tuzla İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 

Haberin Devamı

Tuzla Belediye başkanı hangi partiden? 

29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Tuzla belediye başkan adayı oldu ve seçimlerden %40,25 oy oranı elde ederek Tuzla ilçesinin belediye başkanı oldu. 2014'te tekrar aday olan Yazıcı, %49,99 oy oranıyla yeniden Tuzla belediye başkanı seçildi. 2019 yerel seçimlerinde üçüncü kez Tuzla İlçesinin Belediye Başkanı seçildi.