Gazete Vatan Logo

Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında, nereli? Yedek uzay yolcusu Tuva Cihangir Atasever'in mesleği ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk uzay yolcularını açıkladı. Hava Pilot Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever uzaya çıkacak ilk Türk olacaklar.  İlk uzay yolcusu Alper Gezer olarak belirlenirken yedek isim ise Tuva Cihangir Atasever olarak belirlendi.  Peki, Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında, nereli, görevi ne?

Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında, nereli? Yedek uzay yolcusu Tuva Cihangir Atasever'in mesleği ne?

TEKNOFEST'te açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzaya çıkacak ilk Türkleri açıkladı. Erdoğan yaptığı açıklamada “Mayıs ayında başlattığımız süreçte bir asil, bir yedek olmak üzere 2 uzay yolcumuzu belirledik. Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak arkadaşımız uluslararası uzay istasyonunda 14 gün kalacak. Uzay yolcumuz bu görevde ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirecek. Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor. Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor. Uluslararası uzay istasyonuna gidecek Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri Komutanlığımızda önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. (Yedek uzay yolcusu) Tuva Cihangir Atasever kardeşimiz de Roketsan'da uzay fırlatma sistemleri alanında çalışan bir sistem mühendisimiz.” İfadelerini kullandı. Peki, Tuva Cihangir Atasever kimdir? Türkiye’nin yedek uzay yolcusu kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu, mesleği ne?

Haberin Devamı

Tuva Cihangir Atasever kimdir?

Tuva Cihangir Atasever, Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Tuva Cihangir Atasever, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimini University Of California'da tamamladı. 

Tuva Cihangir Atasever'in mesleği Aviyonik Sistem Mühendisliğidir. Tuva Cihangir Atasever, 5 yıl boyunca Roketsan'da çalıştı.