Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin en uzun şelalesi buz tutunca...

Erzurum'da düzenlenen "Buz Tırmanışı Çalıştayı"na katılan dünyaca ünlü dağcılar, Türkiye'nin en yüksek buz tutan şelalelerine tırmandı.

Türkiye'nin en uzun şelalesi buz tutunca...

Erzurum'da düzenlenen "Buz Tırmanışı Çalıştayı"na katılmak üzere kente gelen dünyaca ünlü dağcılar, Türkiye'nin en yüksek buz tutan şelalelerine tırmandı. Everest Dağı'na tırmanan tek kadın Türk dağcı Eylem Elif Maviş, dünyanın 8 bin metre yüksekliğindeki 14 dağından 10'una tırmanan tek Türk dağcı Tunç Fındık ile milli dağcılar Doğan Palut, Emrah Özbay, Efecan Aytemiz, Aykut Türem ve Bora Maviş'in de aralarında bulunduğu 15 dağcı, uzunluğu 85 metre olan Sarı Gelin ile 65 metrelik Lucifer şelalelerine tırmanış gerçekleştirdi.

Tortum ilçesine bağlı Uzunkavak köyüne kadar araçlarla giden dünyaca ünlü dağcılar, yaklaşık 1,5 kilometre karla kaplı patika yollarda yürüyerek buz tutan şelalelere ulaştı.

Buz Tırmanışı Çalıştayı'nın proje koordinatörü ve ATAK Spor Kulübü antrenörü Çetin Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ve dünyanın ünlü dağcılarının Erzurum'da buz tırmanışı yapmasının yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu söyledi.