Gazete Vatan Logo

Türkiye'deki enflasyonu Çinliler düşürmüş!

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu'nu makamında ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Zhiliang, Türkiye'de enflasyonun ucuz ve güzel Çin malları sayesinde düştüğünü ileri sürdü

Ziyareti sırasında, Çin ile Türkiye'nin çok eski yıllara dayanan dostlukları ve ticari ilişkileri olduğunu vurgulayan Başkonsolos Zhiliang, Türk halkının çalışkanlığı ve misafirseverliğinin, İpek Yolu'nu yeniden canlandırılmasında önemli rol oynayacağını belirtti.

Başkonsolos Zhiliang, Çin mallarının Türkiye pazarınında önemli yer tutması konusunda ne düşündüğünü soran bir gazeteciye "Belki yüzde 10 oranındaki küçük sanayici bizden şikayetçi olabilir. Ama halkın yüzde 90'lık bölümü Çin mallarını memnuniyetle kullanıyor. Ucuz, güzel Çin mallarının Türkiye'ye girmesi sonucu Türkiye'deki enflasyon düşmüştür. Çin malları halkın daha iyi bir yaşam sürmesine de yol açmıştır. Biz olmasak bu kez başka bir ülkeden mal ithal edeceksiniz. Belki daha çok para vereceksiniz. Çin malları yerel üreticilerin rekabet gücünü de bir şekilde arttırmıştır. En azından maliyeti düşürme konusunda çalışmalar yapmasına neden olmuştur" dedi.

Vali Hatipoğlu da Çin'in ekonomideki yükselişine dikkat çekerken, iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin daha da geliştirilebileceğini söyledi. Vali Hatipoğlu, Balıkesir'in tarım, hayvancılık, madencilik, turizm potansiyeli hakkında başkonsolosa bilgiler verdi.

Haberin Devamı