Gazete Vatan Logo

Türk kahvesi günü ne zaman? Dünya Türk kahvesi günü sözleri, kutlu olsun mesajları…

Dünya Türk kahvesi günü ne zaman, sorusunun yanıtı sorgulanırken Türk kahvesi günü sözleri ve mesajları ile ilgili aramalar da arttı. Her yıl 5 Aralık tarihinde kutlanan Türk Kahvesi Günü, Türk kahvesinin UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası olarak kabul edilmesiyle beraber özel bir gün olarak kutlanıyor. Türk kahvesi gününün yıl dönümü için Türk Kahvesi Günü mesajları ve sözlerini derledik.

Türk kahvesi günü ne zaman? Dünya Türk kahvesi günü sözleri, kutlu olsun mesajları…

Türk Kahvesi günü ne zaman? Türk Kahvesi günü mesajları ve sözleri için araştırmalar başladı. Türk kültünün bir parçası olan, lezzetiyle tüm dünyada nam salmış Türk Kahvesi UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası olarak kabul edildi ve bugün Dünya Türk kahvesi günü olarak anılmaya başlandı. İşte, Türk Kahvesi gününün tarihi ve Türk Kahvesi günü mesajları ile sözleri…

TÜRK KAHVESİ GÜNÜ MESAJLARI 

"Kahve acı aslında sevgi saklı adında acı tatlanır çünkü muhabbet var tadında 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Gününüz Kutlu Olsun!”

“Bugün, 500 yıllık kültürümüz Türk Kahvemiz’in Günü. Türk Kahvesi gününüz kutlu olsun”

“Bugün 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi günü! En keyifli sohbetlerin, en güzel toplanmaların baş tacıdır Türk kahvesi. Türk Kahvesi gününüz kutlu olsun”

“Kokusuyla, tadıyla, kırk yıllık hatırıyla… 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kutlu olsun

“Kahve acı aslında sevgi saklı adında acı tatlanır çünkü muhabbet var tadında.”

TÜRK KAHVESİ TARİHÇESİ

Her ne kadar Kuzey Afrika kökenliyse de "kız isteme" ritüellerinden "fal bakma" alışkanlığına kadar bir dizi gündelik hayat kültürünü de temsil eden Türk kahvesi, son yıllarda hazır (granül) kahvenin kazandığı yaygınlığa rağmen 'iktidar koltuğunu' terk etmiyor. Kesin tarih tartışmalı olsa da, kahvenin bu topraklara 16. yüzyıl ortalarında Arap Yarımadası'ndan geldiği biliniyor.

Haberin Devamı

TÜRK KAHVESİ GÜNÜ NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?

UNESCO'nun 5 Aralık 2013’te aldığı kararla tüm dünyada bu tarih Türk Kahvesi Günü olarak kutlanıyor.