Gazete Vatan Logo

Tuncay Özilhan kimdir? Anadolu Efes sahibi Tuncay Özilhan kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi…

Anadolu Efes, THY EuroLeague'de Barcelona'yı 81-86 yenip, Avrupa'nın en büyüğü olunca Anadolu Efes Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan hakkında yapılan aramalar da arttı. Tuncay Özilhan kimdir? Anadolu Efes sahibi Tuncay Özilhan’ın biyografisi…

Tuncay Özilhan kimdir? Anadolu Efes sahibi Tuncay Özilhan kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi…

THY Euroleague'de sezonu şampiyon tamamlayan Anadolu Efes düzenlenen törenle madalyalarını ve kupasını aldı. Anadolu Efes, THY Euroleague finalinde karşılaştığı İspanyol ekibi Barcelona'yı 86-81'lik skorla mağlup ederek şampiyon oldu. Peki, Anadolu Efes sahibi Tuncay Özilhan kimdir, kaç yaşında, nereli? Tuncay Özilhan’ın biyografisi

TUNCAY ÖZİLHAN KİMDİR?

1947'de İzzet ve Türkan çiftinin çocukları olarak Kayseri'de doğan Tuncay Özilhan, liseyi Saint Joseph Lisesi'nde üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’de tamamladı. Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek, Long Island Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı (MBA) yaptı.

1977 yılında Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile başlayan iş hayatı, Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü, Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü ve 1984 yılında atandığı Anadolu Grubu İcra Başkanlığı görevleri ile devam etti.

Özilhan, 18 Ocak 2001'de yapılan olağan genel kurul sonucunda TÜSİAD'ın 11. başkanı oldu. Üç yıl bu görevde kaldıktan sonra 22 Ocak 2004'te görevini Ömer Sabancı'ya devretti.

Tuncay Özilhan, babasının kurucu ortağı olduğu Anadolu Grubu'nda Mayıs 2007'den beri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı, DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ile Türk–Rus İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı, Estonya Fahri Konsolosu ve Anadolu Efes SK Başkanı olan Tuncay Özilhan, Emine Özilhan’la evli ve üç çocuk sahibidir. Oğlu İzzet Özilhan oyuncu Yasemin Ergene ile evlidir.

Haberin Devamı