Gazete Vatan Logo

Tüm mahalleliyi ayaklandıran söylenti

Eline Türk bayrağını alan sokağa fırladı!

Çekmeköy Alemdağ’da mezarlığa terörist cenazesi gömülmesinin ortaya çıkmasından sonra mahalle sakinleri bu sefer yürüyüş düzenledi. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte bir grup mezarlığa yürümek isteyince hareketli dakikalar yaşandı.

Ekşioğlu Mahallesi Kuran Kursu caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup mahalledeki mezarlığa terörist cenazesi gömüldüğünü söyleyerek ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş düzenledi. Polis ve grup arasında yürüyüş güzergahı konusunda anlaşmaya varıldı. Grubun mezarlık istakemitene uğramadan yürüyüş yapması konusunda anlaşmaya varıldı. Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 500 kişilik grup "Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atarak Taşdelen meyadına kadar yürüdü. Meydanda toplanan grup burada İstiklal Marşı söyleyip tekar geri dönerek Ekşioğlu Mahallesine doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün sonlanmasını planlandığı noktada gruptaki bazı kişiler "mezarlık" şeklinde slogan atarak terörist cenazenin gömülü olduğu iddia edilen Ekşioğlu Mezarlığına yürümek istedi. Eşlik eden polislerin engel olmasına rağmen grup mezarlığın olduğu yere doğru yürüyüşe devam etti. Gruptakilerden bazıları koşarak mezarlık istikametine doğru gitti. Mezarlığa yaklaşık 500 metre kala, yol polis araçlarıyla kapatılarak grup durduruldu. Burada da polis ile gruptakiler arasında yürüyüş konusunda kısa süreli tartışmalar oldu. Yapılan görüşmelerin ardından ikna olan vatandaşlar eyleme son verirken çevik kuvvet ekipleri Ekşioğlu Mezarlığı girişinde güvenlik önlemi aldı. Yürüyüş yapan grubun eyleme son vermesine rağmen mezarlık önünde de ellerinde Türk bayrağı olan küçük bir grup bekleyişini sürdürdü. Polisin Mezarlık önündeki bekleyişi sürüyor.

Haberin Devamı