Gazete Vatan Logo

‘Tüfekle saçmalar eşleştirilemiyor!’

‘Tüfekle saçmalar eşleştirilemiyor!’

Fenerbahçe otobüsüne saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve bölgede bulunan av tüfeğindeki parmak izleri tutmayınca serbest kalan Emre A. ve Nihat S.’nin avukatı, “Sadece parmak izi değil otobüsteki saçmalarla tüfek de eşleşemiyor. Çünkü av tüfeğinde yiv ve set olmadığı için saçmalarda iz yok” dedi.

Rize-Fenerbahçe maçından sonra, karayoluyla Trabzon’a geçerken Fenerbahçe otobüsüne tüfekle saldırı yapıldı. Saldırıda kafilenin otobüsünü kullanan Ufuk Kıran yaralandı. Olayın hemen ardından ise kuzen olan Emre A. ile Nihat S. gözaltına alındı. 36 saat süren gözaltılardan sonra adli kontrol şartı ile mahkeme tarafından serbest bırakıldılar. Zanlıların avukatı, Turan Çelik VATAN’a çarpıcı bir iddiada bulundu:

‘Çiftede yiv ve set olmaz’

“Polis Facebook kayıtlarından yola çıktı. Bununla ilgili irtibatlar kurdu. Telefon kayıtlarını inceledi. Müvekkilim Emre bir para alışverişi nedeniyle Rize’ye gidip geri döndüğünde olay yerinde bulundu. Fotoğraf çekip video kaydını Facebook’tan paylaştı. Nihat ise şu an mahalle olan Sürmene Çimenli köyündeydi. Bunun yanı sıra bulunan av tüfeğiyle olay yerinde tüfekten çıkan saçmalar teknik olarak eşleştirilemiyor. Çünkü çifte av tüfeğinde yiv ve set olmadığı için saçmalarda herhangi bir iz yok ve bu nedenle eşleşme gerçekleştirilemedi.”

Haberin Devamı

‘Ava merakın var mı?’ sorusu
Emre A. ve Nihat S.’ye çapraz sorguda neler sorulduğu da ortaya çıktı. Buna göre polis Emre A.’ya, “Olay günü neden oradaydın, Nihat ile neden telefonda konuştun, Pazar günü kahvaltıya kimi çağırdın, Rize’ye neden gittin ve neden geri döndün, Facebook’ta neden bu paylaşımları yaptın, Nihat’ın kredi kartını neden kullanıyorsun, araç neden Nihat’ın üzerine kayıtlı?” diye sordu. Nihat S.’ye de, “Ava merakın var mı, (4 yıl önce Nihat’ın abisi Nevzat S.’nin de yer aldığı av esnasında vurulmuş bir domuz başında çekilen fotoğraf gösterilerek), kimlerle bu ava gittiniz?” denildi. Nihat S.’nin kendisinin değil, abisi Nevzat S.’nin ava meraklı olduğunu söylediği öğrenildi.
‘Biz vatan haini değiliz’
Serbest kalan Emre A. ile Nihat S. kendilerinin vatan haini ilan edildiklerinden şikayetçi. Emre A., “Ben olay akşamı saat 21 gibi Rize’ye arkadaşımın yanına gittim. 15 dakika arkadaşımla görüştüm ve döndüm. Yolda ne bir konvoy ne de bir şey vardı. Maçtan haberim vardı ama beni ilgilendirmezdi. Sürmene girişine geldim ve baktım ki yol trafiğe kapalı. O esnada Kemal adındaki amcamın oğlu da yanımdaydı. Gözaltına alınan kuzenim Nihat yanımda yoktu. Kullandığım araç Nihat’a ait olduğu için plakadan yola çıkarak Nihat’ı da gözaltına aldılar. Ben konvoyun peşinde de değildim. Sadece Facebook’tan, ‘Fenerbahçe otobüsüne Sürmene girişinde ateş açıldı, yol trafiğe kapalı’ diye yazdım. Sadece bu paylaşımımdan dolayı beni yargıladılar. Kamera kayıtları var, parmak izi kayıtları yok, hiçbir delil yokken bizi vatan haini ilan ettiler.”
‘Ben Aziz Yıldırım’a kahve bile yaptım’
Nihat S. Fenerbahçe düşmanı olmadığını söyledi: “Olayın olduğu akşam ben sonradan mahalle olan Sürmene Çimenli köyündeydim. Evimde oturuyordum. O akşam olaydan haberim bile yoktu. Pazar günü olayı duydum. Benim alınma nedenim aracın bana ait olması ve Emre’nin kuzeni olmam. Ben ne Fenerbahçeliyim ve de Trabzonsporluyum. Ben Trabzonluyum. Ben İstanbul’da Fenerbahçe DG İstasyon Komutanlığı’nda 17 ay askerlik yaptım. 1998 yılında Sayın Aziz Yıldırım’a da kahve yapmış insanım ben. Birlik komutanımız Fenerbahçeliydi. Fenerbahçe Spor Kulübü yanımızdaydı. Aziz Yıldırım ile beraber 11 yönetim kurulu üyesi birliğimizi ziyaret ettiğinde bahriyeliydim. Kahveleri ben yapıyordum ve onlar geldiğinde de kahvelerini ben yapıp gönderdim Fenerbahçeli yönetici abilerime. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum ve yapanları da kınıyorum.
TRABZONSPOR BAŞKANI: ‘Tahtayı yakarlar demiri gömerler’
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, saldırıda kullanıldığı iddia edilen tüfekle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Olaya yerel birileri katılmışsa, kanıt diye bulunan tüfeğin hiçbir şey ifade edemeyeceğini söyleyen Hacıosmanoğlu, “Orada saldırıyı böyle bir silahla yapmışlarsa ortalıkta yarısı tahta yarısı demir tüfek bulamazsınız. Tahtayı yakarlar, demiri de gömerler” dedi. Bu açıklamayla eylemin profesyonel ve terör amaçlı olabileceğine işaret eden Başkan, faillerin bir an önce bulunmasını beklediğini söyledi. (Lütfü ÖZEL)

Haberin Devamı