Gazete Vatan Logo

Tufan Erginbilgiç kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Rolls-Royce'un CEO'su olan Tufan Erginbilgiç’in biyografisi…

BP'de uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunan Tufan Erginbilgiç Rolls-Royce'un CEO'su oldu. Erginbilgiç yeni görevine 1 Ocak 2023'te başlayacak. Peki, Rolls-Royce'un başına geçen Tufan Erginbilgiç kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Tufan Erginbilgiç kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Rolls-Royce'un CEO'su olan Tufan Erginbilgiç’in biyografisi…

İngiliz mühendislik devi Rolls-Royce Tufan Erginbilgiç'in CEO olarak atandığını duyurdu. Firmadan yapılan açıklamaya göre Erginbilgiç, görevi mevcut CEO Warren East'ten 1 Ocak 2023 itibarıyla devralacak.

Tufan Erginbilgiç kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Tufan Erginbilgiç, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği’nden mezun oldu. 1986’da Boğaziçi Üniversitesi’nde MBA programını ve 1989’da Ohio State Üniversitesi’ndeki Ekonomi üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1990-1997 yılları arasında Mobil Oil’da çalıştıktan sonra, 20 yılı aşkın bir süre BP'de çalıştı. Bunun son 5 yılı üst düzey yönetici olarak görev aldı.

2011-2018 yılları arasında icracı olmayan üye olarak GKN plc Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştı. 2020 yılında Global Infrastructure Partners'a (GIP) ortak olarak katılan Tufan Erginbilgiç, enerji sektörü ve global operasyonlara odaklı çalışmalarını Londra merkezli olarak sürdürmekte.

Tufan Erginbilgiç, FTSE 100 üyesi olan DCC plc ve New York Borsa’sında kote CNH Industrial şirketlerinde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmakta. Tufan Erginbilgiç Mayıs 2017'den itibaren Surrey Üniversitesi Stratejik Danışma Kurulunda bulunmakta. Tufan Erginbilgiç, 31 Mart 2021 tarihinden itibaren Tüpraş, Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi olarak görev yapmakta.

Haberin Devamı

Aslen Kilisli olan Tufan Erginbilgiç, Hıncal Uluç'un dayısının oğludur.

Rolls-Royce'dan yapılan açıklamaya göre Erginbilgiç görev süresi boyunca rekor kârlılık ve güvenlik performansı gösterildi.