Gazete Vatan Logo

Trafik Cezası Sorgulama ve Online HGS İşemleri

Trafik cezası sorgulama işlemlerini Gelir İdaresi Başkanlığı uygulamasından yapabilirsiniz. Trafik cezaları kapsamında bulunan HGS sorgulama işlemleri PTT bağlantılarından online yapılmaktadır.

Trafik Cezası Sorgulama ve Online HGS İşemleri

Önceki yıllarda sadece posta tebligatı ile öğrenilen araç cezaları artık internet üzerinden kullanıma açılmış olan uygulamalar aracılığıyla öğrenilebilmektedir. Üstelik tamamen ücretsiz bir şekilde vatandaşların kullanımına sunulmuş olan trafik ceza sorgulama uygulamaları üzerinden güncel ceza bilgileri öğrenebilmek ve isteyen vatandaşlar için ödeme yapılması mümkün duruma gelmiştir.

Bu açıdan tüm vatandaşlar için plakaya göre trafik cezası sorgulama işlemlerinin yapılması mümkün durumdadır. Plakaya göre trafik ceza sorgulama işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Trafik ceza sorgulama formunun doldurulması ile birlikte plakaya göre trafik cezası sorgulama işlemleri tamamlanmış olacaktır. Araç sahiplerinin yapabileceği bu hizmetlerde ayrıca ruhsat bilgileri de istenmektedir. Bu sayede diğer kişilerin, başka vatandaşlar üzerinden plakaya göre trafik cezası sorgulama işlemi yapması önlenmiş ve böylece kişilerin bu konudaki bilgi güvenliği de sağlanmıştır.

Haberin Devamı

Yapılacak plakaya göre trafik cezası sorgulama işlemlerinde sadece plaka bilgisi yeterli olmayıp ruhsat numarası ve araç sahibinin kimlik bilgileri de gereklidir. Sistem tarafından plakaya göre trafik cezası sorgulama işlemleri yapıldığı sıralarda istenen tüm bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Gerekli bilgilerin girilmesi ile birlikte vatandaşlar kolay bir şekilde işlemlerini yürütebilmekte ve EGM sayfası üzerinden trafik cezası sorgulama hakkında bilgi sağlayabilmektedir.

HGS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

Plakaya göre trafik cezası sorgulama dışında HGS sorgulama işlemleri de internet üzerinden yapılabilmektedir. HGS sorgulama işlemleri sadece aboneler tarafından yapılabileceği gibi tüm vatandaşlar tarafından yapabilecek tek bir işlem de bulunmaktadır. Hızlı geçiş sistemiile kaçak bir şekilde geçiş yapılıp yapılmadığını ve ceza alınıp alınmadığını öğrenmek için HGS kaçak geçiş sorgulama yapılabilir. Fakat bunun dışındaki tüm sorgulama işlemleri sadece HGS abonelerine özel bir şekilde hazırlanmış ve e devlet kapısı üzerinden HGS sorgulama başlığı ile sunulmuştur.

Haberin Devamı

Eğer siz de aboneliğiniz üzerinden işlem yapmak istiyorsanız, e devlet kapısı üzerinden yapacağınız giriş sonrasına sorgulama yaparak aboneliğiniz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Gerek hızlı geçiş sistemi gerekse de trafik cezası sorgulama işlemleri sonrasında borçları olan ya da cezası olduğunu öğrenen vatandaşlar online olarak ödeme yaparak tüm borçlarını kapatabilmektedir.