Gazete Vatan Logo

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri artık çok basit!

Sürücüler için en çok merak konusu olan trafik cezalarını artık öğrenmek çok basit. Trafik cezaları nasıl öğrenilir? Trafik cezaları online ödenebilir mi? İşte ayrıntılar...

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri artık çok basit!

İlgili adayların en çok merak ettiği konu olan trafik cezaları artık internet üzerinden online olarak öğrenilebiliyor. Trafik cezalarının online olarak öğrenilmesi ve bu cezaların ödenmesi artık sadece bir kaç tık olarak hallediliyor. Trafik cezası sorgulama ve ödeme ile ilgili bütün ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

TRAFİK CEZASI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK BORCUNU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEME VE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

EGM trafik cezası sorgulama da faiz uygulanmaması için sürücüler açısından oldukça önemli. Devletin kendi bünyesinde geliştirdiği e-devlet sisteminde ki uygulama ile sürücülerin cezalarını öğrenmesine ve ödemesine imkan sağlanıyor. E-devlet üzerinden trafik cezasını sorgulama yapamayan sürücülerin muayene ve vize işlemlerine dikkat etmesi hatta yenileme yapmasını sağlayan bir uygulama da karşılarına çıkıyor. Trafik cezası sorgulama dışında diğer egm işlemleri de online olarak yapılabiliyor. E-devlet sayfasındaki sistemi kullanmak için sürücülerin e-devlet şifresine ihtiyacı vardır ve tüm resmi kurumlara ait işlemlerini ve sorgulamalarını yapabilir. Sürücüler rafik cezası ödeme işlemlerini trafik şubelerinin ve e-devlet web sayfasının haricinde PTT şubelerinden de ödeyebilir. Üstelik trafik cezalarının kredi kartı ya da nakit şekilde ödenmesi de mümkün. Ayrıca e-devlet şifresini ptt şubelerinden de alabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra sağ üst köşedeki menülere tıklayarak tüm bilgilere bakabiliyorsunuz. E-devlet şifresi trafik ceza sorgulama dahil olmak üzere bir çok sorgulamayı yapabilirsiniz, e-devlet şifresi için PTT şubelerinden birine gitmeniz gerekiyor. Bunların yanı sıra eğer trafik cezası bir yayaya kesilmişse kimlik ile birlikte başvuru yapması gerekebilir ama araca ceza kesilmişse ruhsat kullanarak başvuru yapılması gerekir. Ayrıca trafik ceza sorgulama sadece arabası olanlar için değil araba alacaklar içinde çok önemli bir uygulamadır. Ayrıca isteyenler plakadan ceza sorgulama da yapabiliyor.

TRAFİK CEZASI BORCU NASIL ÖĞRENİLİR?
EGM trafik borç sorgulama işlemleri yapmak için EGM web sayfasına girip TC kimlik no, vergi kimlik numarası ya da aracın plaka numarasını girdikten sonra özel plaka sahibiyseniz belirtilen bölgede evet şıkkını işaretleyip sayfada verilen güvenlik kodunu gösterilen boşluğa yazmanız ve sorgula tuşuna basmanız yeterli. Eğer trafik ceza sorgulama işlemi yaptıktan sonra cezanızı online olarak ödemek de istiyorsanız ekranda adım adım anlatılan ödeme şekillerini takip edebilirsiniz. Ekranınıza gelecek olan trafik cezası ödeme formundan sonra kredi kartı bilgilerinizi girerek cezanızın tahsil edilmesini sağlayabilirsiniz. Güvenlik hizmetleri sağlandığı için herhangi bir sorunla karşılama olasılığınız çok düşük.
Bu yüzden bilgilerinizin üçüncü şahısların eline geçmesi imkansız. Trafik cezası ödeme işlemlerini yapacak kişilerin Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden belirtilen adımları takip etmesi yeterli olacağı gibi bankalar tarafından sunulan trafik cezası ödeme hizmetlerinden de yararlanılması mümkündür. Özellikle kredi kartı üzerinden trafik cezası ödeme işlemlerini yapmak istemeyen kişilerin banka hesapları aracılığıyla direk nakit olarak trafik cezalarını ödemesi mümkün olabiliyor. Ödeme için girdiğiniz sayfada cezanız görülmüyor ve trafik polisi tarafından yüz yüze kesilmiş cezanıza var ise bunun için beyanlı trafik cezası ödeme işlemini yapmanız gerekmektedir. Trafik cezası ile ilgili işlemler artık online olarak da yapılabildiği için bir çok kişi bu yöntemi tercih ediyor.
TRAFİK CEZASI İTİRAZ ETME NASIL YAPILIR?
Sürücüler sorgulama ve ödemenin yanı sıra trafik cezası itiraz etme işlemleri de yapabiliyor. Bu cezalara itiraz talebinde bulunmak için '10 iş günü içerisinde tebliğ edilmediği' nedeniyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne gidilebiliyor. Eğer polis sizi durdurup ceza yazıyorsa bu cezalara 15 gün itiraz etme süreniz bulunuyor, ceza eğer plakanıza kesilmişse bunlarda da itiraz tebliğden itibaren başlıyor.Plakaya yazılan cezalar kayıtlı olan adresinize gelir ve tebliğ tarihi o günden itibaren başlar. İtiraz işlemleri için Trafik Mahkemeleri’ne başvuru yapılır, eğer bulunduğunuz ilde Trafik Mahkemesi yoksa onun yerine nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi bakar. Gerekli evraklar ise dava dilekçesi, trafik idari para cezası karar tutanağı fotokopisi, tebligatı fotokopisi, ruhsat fotokopisi, kimlik ve ehliyet fotokopisi gerekmektedir. Ayrıca dilekçenizde yazdıklarınıza göre mahkeme bir karar verir ve bunun sonucunda sürücüye tekrar tebligat gönderilir.

Haberin Devamı