Gazete Vatan Logo

Trafik Cezası Sorgulama ve Kredi Kartı ile online ödeme nasıl yapılır?

Trafik cezası sorgulamanızı online yapabildiğiniz gibi trafik cezası ödemenizi de online olarak kredi kartı ile yapabilirsiniz. Haberimizin devamından konuyla ilgili detayları alabilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama ve Kredi Kartı ile online ödeme nasıl yapılır?

Günlük hayatımızda trafik ile karşılaşma durumuz oldukça fazladır. İster aracımız ile ister de yaya olarak çıkmaktayız. Yani her an bu durum ile karşı karşıyayız. Eğer olurda kurallara uymaz isek trafikte belirli birkaç kuralı ihlal edersek trafiğin aksamışına neden olabiliriz. Bu da diğer trafikte bulunan insanlar için pek hoş bir durum olmaz. Trafikte kimi yerlerde polis memurları sürücüleri kontrol etmekte gözetim altında tutmaktadır. Lakin her alanda her yol trafiğe açık alanlar değildir. Yani trafik polisinin bulunmadığı durumlarda olabilir. Bu durumda bizler elbette ki kurallara uymak zorunda olacağız.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Trafiğe kapalı alanda nasılsa trafik polisi yok diye hareket etmemeliyiz. Ki eğer yaparsak da artık polis memurunun olmadığı alanlarda mobese kameraları devreye girmektedir. Yani polis memurunun bulunmadığı alanlarda bu mobese kameraları yolu izler. Ekran başında oturan polis memurları tarafından gözetlenir. Hız limitini aşan, hatalı sollama yapan ya da trafikte yanlış bir durumda bulunduğu takdirde bu aracın plakası alınır ve gerekli ceza işlemi uygulanır.

Haberin Devamı

Mobese kameraları tarafından izlenen yolda hatalı kullanış da bulunan sürücülere uygulanan ceza o kişilerin ikamet etmiş oldukları ev adreslerine posta yolu ile iletilir. Ama bu posta ne zaman bizim elimize ulaşır? İşte burası meçhuldür. Yani eve gelebilir ama bir şekilde yanlışlıklar sorunlar çıkabilir. Bu yüzden de bu postaya güvenemeyebiliriz. Biz aracımıza kesilen cezanın ücretini bilmediğimiz takdirde her hangi bir ödeme yapamayız. Plakamıza bir ceza yazılıp yazılmadığını bile bilemeyiz. Bizler bunu öğrenene kadar cezanın öğrenim süresi gelip hatta geçebilir. Ve unutulmamalıdır ki trafikte uygulanan cezaların gecikmesi yani bu kesilen cezayı verilen tarihte ödemediğimiz takdirde cezaya faiz uygulanır. Minimum değerdeki trafik cezası ücreti zaman geçtikçe katlanıp artarak bu rakam maksimum seviyelere ulaşabilir. Bu yüzden trafik borcu sorgulama işlemini daha başka yol ile önceden öğrenmemiz gereklidir.

Haberin Devamı

Günümüzde ilerleyen teknoloji çağında hemen hemen tüm kamu işlemlerini gerçekleştirebildiğimiz gibi bu işlemi de kolay bir şekilde gerçekleştirebiliriz. İnternet aracılığı ile online bir şekilde ruhsatı üzerimizde olan aracımıza yazılan cezayı hemen öğrenebilir, kesilen cezanın nedenini, kesilen cezanın ücretini ve ödeme tarihini kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey internet ile erişimizi gerçekleştirmek olacaktır. Sonrasın da ise Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi sitesi olan www.trafik.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekir. Bu adrese girişinizi gerçekleştirdikten sonra trafik sorgulaması yapan kişinin kimlik bilgileri, ismi, soy ismi, T.C. kimlik numarası, doğum yılı gibi birkaç kişisel bilgilerinizi ilgili alanlara girmeniz gerekir. Bu bilgileri sayfada bulunan ‘bilgileri doğrula’ butonuna basarak bu işlemi sonlandırabilirsiniz. Sonrasında ise doğrula işleminiz bitince ruhsatı bulunduğunuz aracın plakasını giriniz. Trafik Cezası Sorgulama bölümüne tıkladığınız takdirde aracınıza varsa kesilen cezayı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı