Gazete Vatan Logo

Trafik cezası ödeme günü kaç gündür?

Trafik cezası ödeme işleminizi 15 gün içerisinde yaparsanız % 25 indirimden yararlanmış olursunuz. HGS sorgulama işlemlerine de PTT online hizmetlerinden ulaşabilirsiniz. Detayları haberimizde.

Trafik cezası ödeme günü kaç gündür?

İnternet ortamının her alana yayıldığı bir ülke içerisinde yaşamımızı sürdürmekteyiz. Modernleşen internet teknolojisi sayesinde vatandaşlar kamu işlemlerini internet sistemi üzerinden yapabilme imkânına sahip olmuş durumdadır. Bu biz vatandaşlara sunulan en büyük ayrıcalıklar eğitim, sosyal, sağlık alanı ve buna benzer daha pek çok alanda çeşitlenmiştir. Böylece vatandaşlar hemen hemen akıllarına gelen her türlü alanda internet teknolojisinden yararlanabilir. Vatandaşların en çok talep gösterdiği ve aktif bir biçimde kullanmış olduğu bir sistem olan internet sistemi kendini en çok geliştirdiği alan olarak da trafik alanı denebilir. Çünkü biz vatandaşlar bazen yaya olarak bazen sürücü olarak her gün trafiğe çıkmaktayız. Trafiğe çıktığımızda da bizleri türlü türlü sorunlar beklemektedir. Bu sorunlar, ufak tefek aksaklıklar bizlerin zamanını alır ve trafikte oyalanmamıza yol açar. Acil bir toplantıya ya da hemen gitmemiz gereken bir yere gitmek için de buralarda vakit kaybetmek bizlere göre oldukça sıkıcı bir hal alır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de köprü ve otoban geçişlerinde çektiğimiz sıkıntı her gün rutin olarak karşımıza çıkmaktadır bu sorunu ortadan kaldıran en büyük çözüm ise internettir. Köprü geçişlerinde otoban geçişlerinde Hızlı Geçiş Sisteminden yararlanarak daha kısa bir zaman da trafiği aksatmadan geçişimizi sağlarız. Ancak bu geçiş sisteminden yararlanabilmek için öncelikle bu uygulamaya hâkim olmamız gerekir.

Modern çağa uygun ve ileri nesil teknolojik bir alt yapıya sahip olacak olan ve de geliştirilerek günümüz modern mobil teknolojisini kullanan Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında artık araç kullanıcıları internet aracılığı ile HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Bu sistemden yararlanmamak artık çok kolaydır. Her vatandaşın sahip olduğu akıllı telefonlar ile HGS geçiş sisteminin mobil aracılığı ile kullanabiliriz. Trafik cezası sorgulama için Emniyet Müdürlüğü’nün bir trafik şubesine başvurabilirsiniz. Hemen en yakınımızda bulunan PTT merkez şube binasına giderek Müşteri Hizmetleri tarafından açılan kartlı geçiş sisteminden yararlanabiliriz. Bu kartla geçiş sağlayabilmek için karta belli miktarda bir para ödemeliyiz. Bakiyemizi her gün düzenli olarak kontrol etmemiz gerekir.

Haberin Devamı

Çünkü aksi takdirde geçiş esnasında mağdur duruma düşebiliriz. Bakiye sorgulatmak için ise yine anı şekilde akıllı telefonlarımıza kuracağımız bir uygulama öğrenebiliriz. PTT HGS Müşteri Hizmetlerinin resmi ana sayfası olan hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresine giriş yapıp, bu sayfaya üye olmamız gerekir. Üye olmak içinde T.C. kimlik numaramız ve bazı bilgilerimiz gerekir. İlgili bilgilerimizi sisteme girdikten hemen sonra ise artık bakiyeniz yetersiz geldiğinde sizler geçiş yapmadan önce bilgilendirileceksiniz. Bu sayede trafikte ki büyük bir sorun aşılmış olacaktır.

Haberin Devamı

Bunun dışında trafikte bir başka yenilik olarak online ceza sorgulama işlemi öne sürülebilir. Her birimizin tempolu bir hayatı var. Her alanda hayatımızda olan internet Emniyet Müdürlüğü’ne gitmekten oradaki şubeye sormaktan daha cazip gelir. Tüm dünya ülkelerinde gerek yaya gerek de araçların can güvenliğini sağlamak onların hayatlarını korumak için belli başlı birtakım trafik cezası yöntemleri bulunmuş ve bunun üzerine kurullar koyulmuştur. Emniyet güçleri tarafından bu kurallara uymayanlara bazı cezalar uygulanır. Bu cezaların tümüne trafik cezası denir. Trafiğe açık alanlarda emniyet polis memurlarının sürücüleri kontrol altına aldığını bilmekteyiz. Ancak her zaman trafik polisleri her yerde olamayabilir.

Trafik cezası uygulamalarında trafikte ki görevli ekipler tarafından durdurulan araç sürücülerine yönelik olarak trafik kurallarının ihlal ettiği takdirde çeşitli kademelerle trafik cezası uygulanmaktadır. Fakat trafikte bu görevi üstlenen memurlar her trafiğe açık alanda bu işlemi yapamazlar. Trafiğin hızlı aktığı yerlerde, trafik güvenliğinin riske atılmasına, trafik yoğunluğunun fazla olan yerlerde trafiğin kitlenmesine sebep olur. Bu noktada devreye Emniyet Teşkilatının modern trafik uygulama sistemi girer.

Haberin Devamı

Özellikle de kent merkezlerinde bulunan daha teknolojik altyapılı sistemler ile birlikte araç sürücülerinin trafik kuralı ihlallerinde trafik cezası araç durdurulmadan yazılıyor ve kayıtlı adreslere bildirimi gerçekleştiriliyor. Bizlerde mobese kameralarına göre plakamıza bir ceza yazılıp yazılmadığını öğrenmek için internete başvurabiliriz. Hemen e-Devlet sistemine üye olup trafik cezası sorgulama işlemimizi yapabiliriz. En yakın PTT şubesine gidip e-Devlet şifremizi aldıktan sonra T.C. kimlik numaramız ile bu sorgulama penceresine giriş yapabiliriz. Aracımızın plakasını ve bazı bilgilerimizi ilgili alana girerek trafik cezası sorgulama işlemimizi büyük bir kolaylıkla yapabiliriz.