Gazete Vatan Logo

Töreye kızdı gizli tanık oldu

Gizli tanık sıfatıyla ifade veren 16 yaşındaki çocuk, polisle birlikte kaldığı ‘Güvenli Ev’de PKK baskınına uğradı. Polis saldırganları püskürttü. Çocuğun ‘gizli tanık’ olmasının asıl sebebi ise aile kararıyla ablasının öldürülmesi.

Şırnak’ta bir süre önce güvenlik birimlerine sığınan 16 yaşındaki bir çocuk, ailesinden bazı insanların terör örgütü PKK için faaliyet yürüttüğünü ve örgüte ait bir sığınağın yerini bildiğini söyledi. Çocuğun yakınlarının da aralarında bulunduğu bazı kişiler tutuklandı, ayrıca, gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda da örgüte gönderilmek üzere saklanan yüklü miktarda cephanelik bulundu.

Ev tespit edildi

Emniyet birimleri can güvenliği tehlikeye giren 16 yaşındaki çocuğu ‘gizli tanık’ statüsüne sokarak koruma altına aldı. Çocuk, Şırnak’tan Ankara’ya getirilerek ‘safe house’ (güvenli ev) olarak nitelendirilen evde koruma polisleriyle birlikte yaşamaya başladı. Gizli tanık, burada yaklaşık 5 ay kaldı. PKK, yaptığı çalışmalar sonucu gizli tanığın polislerle birlikte yaşadığı evi tespit etti. Güvenli evi izlemeye alan PKK, eve operasyon düzenlemek için harekete geçti. Gizli tanıkla birlikte evde olan polisler, gece geç saatlerde dairenin kapısının metal cisimler yardımıyla açılmaya çalışıldığını fark etti. Bunun üzerine evdeki iki polisten biri kapının arkasında mevzilenirken, diğeri ise gizli tanığı güvenli bir noktaya götürerek korumaya aldı. Kapının kilidini açmaya çalışan PKK’lılara polisler silahla karşılık verdi. Bunun üzerine saldırganlar kaçtı. Yapılan çalışmalarda PKK’nın gizli tanığı ortadan kaldırmak için suikast konusunda özel olarak eğitilmiş 3 kişiden oluşan bir timi Ankara’ya gönderdiği belirlendi. Gizli tanık başka bir güvenli eve nakledildi....

Haberin Devamı

Töre cinayeti!

16 yaşındaki çocuğun gizli tanık olmasının arkasında son derece tirajik bir olayın yattığı öğrenildi. İddiaya göre, çocuğun bir süre önce, ‘namus’ meselesi yüzünden bir ablasının aile meclisi kararıyla öldürtülmesi sonucu gizli tanık olmaya karar verdiği kaydedildi. Ablasının öldürülmesinin ardından çocuğun emniyet birimlerine gittiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Çocuğun, ailesi için, “Masum kardeşime nasıl kıydılar, onu nasıl öldürdüler anlayamıyorum. Onlara çok kızgınım” şeklinde konuştuğu belirtildi. Çocuğun, ailesinin PKK’ya yardım ve yataklık ettiği, terör örgütünün faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdiği de öğrenildi.