Gazete Vatan Logo

TOKİ Başakşehir 2020 kura çekilişi (2+1 – 3+1 500 konut) tamamlandı! TOKİ İstanbul Başakşehir kura çekilişi sonuçları nasıl öğrenilir? Başakşehir kura sonuçları isim tablosu…

TOKİ Başakşehir 2020 kura çekilişi sona erdi. 16 – 17 Mart’ta Tuzla, 18-19 Arnavutköy, bugün de Başakşehir kura çekilişi yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında bugün TOKİ İstanbul Başakşehir’de 500 konut sahibini buldu. Corona virüsü salgını nedeniyle kuralar seyircisiz olarak gerçekleşti. TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan TOKİ Başakşehir kura sonuçları isim listesi kesinlik kazandı. TOKİ İstanbul Arnavutköy kura sonuçları isim listesi nasıl sorgulanır, nereden bakılır? TOKİ İstanbul Başakşehir 2020 kura sonuçları hakkında merak edilenler…

TOKİ Başakşehir 2020 kura çekilişi (2+1 – 3+1 500 konut) tamamlandı! TOKİ İstanbul Başakşehir kura çekilişi sonuçları nasıl öğrenilir? Başakşehir kura sonuçları isim tablosu…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen, TOKİ sosyal konut projesinde en çok dairenin verildiği İstanbul Tuzla kura çekilişi Pazartesi ve Salı günü tamamlandı. TOKİ Arnavutköy kura çekimi ise Çarşamba ve Perşembe yapıldı. Başakşehir TOKİ kura çekilişinin de tamamlanmasının ardından, 100 bin sosyal konut projesinin İstanbul ayağı tamamlandı. TOKİ Başakşehir kura çekilişi sonuçları…

2+1 TOKİ BAŞAKŞEHİR KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI

3+1 TOKİ ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI

TOKİ BAŞAKŞEHİR KURASI TAMAMLANDI

İzmir'in Karabağlar, Seferihisar, Aliağa, Kemalpaşa ilçelerinde, Muğla'da, Konya'da, Kayseri'de, Aksaray'da, Ankara'da, Bursa'da, Sakarya'da, Kocaeli'de ve İstanbul'un Tuzla ilçesindeki kuralar sonucunda daire sahibi olacak kişilerin isimleri belli oldu.

TOKİ Arnavutköy kura çekimi yarın da (19 Mart Perşembe) devam edecek. İstanbul Başakşehir TOKİ kuraları ise 20 Mart Cuma saat 10:00'da çekilecek. Başakşehir'de toplam 500 daire var.

2020 TOKİ KURALARI NASIL ÇEKİLİYOR?

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Sosyal konutların fiyatı 160 ile 210 bin lira arasında değişiyor. Hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

Haberin Devamı