Gazete Vatan Logo

Teröristlere karşı cihat çağrısı

Aydın: Masum insanları öldüren teröristlere karşı Müslümanlar cihat yapmalı ancak öldürenlerin neden eylem yaptıkları da sorulmalı

Medeniyetlerarası diyalog konulu bir toplantı için Madrid'e giden Devlet Bakanı Mehmet Aydın, ispanya'nın önde gelen gazetelerinden ABC'ye demeç verdi. Aydın, medeniyetler arası çatışma teorisine inanmadığını, ancak bu teorinin halkın bazı kısımlarım etkilediğini söyledi. Medeniyetler koalisyonu tanımının bir askeri koalisyonu çağrıştırdığını, kendisinin medeniyetlerarası diyalogdan söz etmeyi tercih ettiğini, belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Bizim için önemli olan eğitim. Müslüman dünyasında İsa konusunda kötü bir şey söylemek hiç kimsenin aklına gelmezdi, ancak Birleşik Devletler'de etkili evanjelistteolog, 'Bilmek istemlesiniz kimdir esas terörist? Muhammed ta kendisi' diyorlar. Bu korkunçtur. Masum insanları öldüren teröristlere karşı Müslümanlar cihat yapmalı ancak öldürenlerin neden eylem yaptıkları da sorulmalı."

Yunanistan'a eleştri
Aydın, Yunanistan'ı da eleştirdi ve şöyle dedi: "AB'de en az iki ülkede insan haklarına Türkiye'den fazla saygı gösterilmiyor. Yunanistan'da Türk azınlığı mensupları kendilerini Türk değil, azınlık olarak adlandırabiliyor. Müftülerini seçiyorlar ancak Devlet de kendi müftüleri atıyor. Şimdi Yunanistan ile çok iyi İlişkilerimiz var ve bundan söz edilmiyor."

Haberin Devamı