Gazete Vatan Logo

Telenovela ne demek, telenovela ödülü nedir? Yargı’ya Emmy’de En iyi Telenovela ödülü!

Ay Yapım imzalı Yargı dizisi, Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "En iyi Telenovela" kategorisinde ödül aldı. İzleyiciler ödül sonrası “Telenovela ne demek, telenovela ödülü nedir?” sorularının yanıtını araştırmaya başladı.

Telenovela ne demek, telenovela ödülü nedir? Yargı’ya Emmy’de En iyi Telenovela ödülü!

İzleyiciyi ekran başına kilitleyen Yargı dizisinin başarısı sınırları aştı. Sevilen dizi Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "En iyi Telenovela" kategorisinde ödül aldı. Peki, Telenovela ödülü ne demek, telenovole emmy nedir?

TELENOVELA NEDİR, NE DEMEK?

En İyi Telenovela Uluslararası Emmy Ödülü, Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi (IATAS) tarafından verilmektedir ve üretilen ve başlangıçta Amerika Birleşik Devletleri dışında yayınlanan telenovelalardaki mükemmelliği ödüllendirmektedir. Telenovela için ilk Uluslararası Emmy 2008'de New York'ta düzenlenen 36. Uluslararası Emmy Ödülleri Galasında sunuldu.

EMMY ÖDÜLLERİ NEDİR?

Emmy Ödülleri, Amerikan televizyon yapımlarına verilen ödüldür. Peabody Ödülleri'ne benzer; fakat ondan farklı olarak daha fazla eğlence odaklıdır. Emmy ödülleri film sektöründeki Akademi Ödülleri, tiyatrodaki Tony Ödülleri ve müzik sektöründeki Grammy Ödülleri'ne karşılık gelmektedir. Emmy Ödülleri birbiriyle bağlantılı fakat birbirlerinden tamamen ayrı üç kuruluş tarafından takdim edilir: Her birisi Emmy Ödülleri seramonilerinin belirli bir bölümünün yönetiminden sorumludur.

Haberin Devamı

İlk Emmy Ödülü 25 Ocak 1949 tarihinde Hollywood Athletic Club isimli programa verilmiştir. "Emmy" adı, eski televizyon kameralarındaki kamera tüpü için kullanılan "immy" lâkabının feminenleştirilmiş biçimiydi. Shirley Dinsdale ilk Emmy Ödül Töreni'nde ilk Emmy Ödülü'nü alma ayrıcalığına sahip olan ilk kişi oldu.