Gazete Vatan Logo

TBMM’de ‘taciz’ kavgası!

AK Parti'li Aslan'ın, kadın parlamento muhabirlerine yönelik sözleri, Genel Kurul'da tartışmaya neden oldu

TBMM’de ‘taciz’ kavgası!

Kadın parlamento muhabirlerine yönelik sözlü tacizi nedeniyle PMD ve CHP milletvekillerince kınanan AK Partili Zeyid Aslan, Meclis Genel Kurulu’nu da karıştırdı. AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır tarafından da eleştirilen Aslan’ın, Satır’ı alkışlayan CHP sıralarına yönelmesiyle fitili ateşlenen kavga sırasında AK Partili ve CHP’li vekiller birbirlerinin üzerine yürürken, küfürler havada uçuştu.



Genel Kurul’da torba kanun teklifinin görüşmeleri sürerken söz alan CHP’li Aylin Nazlıaka, “TBMM çatısında bir AKP milletvekili, kadın gazetecilere ağıza alınmayacak sözler söylemiş. Bu sözleri kınıyorum” dedi. Nazlıaka, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den de bu konuda bir değerlendirme yapmasını beklediklerini belirterek, “Ancak Sayın Bakan ben söz alınca Genel Kurul salonunu terk etti” dedi.



Kadın vekiller söz istedi

CHP’li kadın milletvekilleri ile BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Başkanlık Divanı önüne gelerek, Başkanvekili Sadık Yakut’tan, söz istediklerini söyledi. Milletvekillerini yerlerine oturmaları konusunda uyaran Yakut, ancak usule uygun söz verebileceğini söyledi. Bunun üzerine oturduğu yerden söz alan Pervin Buldan, “AKP’li bir milletvekili kadın gazetecileri için çirkin ifadeler kullanmıştır. Biz bu tür söylemlerden rahatsızlık duyuyoruz. BDP olarak bu vekili kınıyoruz” dedi.



Satır: Reddediyorum

Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, muhalefet sıralarından alkış alan şu konuşmayı yaptı: “Kadın gazetecilere yönelik kullanılan cümlelerin kabul edilemez olduğunu ifade etmek isterim. Şahsım ve AK Partili kadın milletvekilleri adına sayın Zeyid Aslan’ın bu ifadelerini reddettiğimi saygıyla sunmak istiyorum.”

Bakan Şahin kınadı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin de şu açıklamayı yaptı: “Bugün internete yansıyan ve bir milletvekilinin kadın gazetecilere söylediği cümleler ile ilgili olarak şunu belirtmek isterim ki nedeni, gerekçesi ne olursa olsun ilke olarak yanlışa yanlış demek gerekir. Görevi haber yapmak olan kadın gazetecilere sarf edilen sözleri ve kullanılan üslubu, bir kadın, bir anne ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak kınadığımı belirtmek istiyorum.”

Haberin Devamı