Gazete Vatan Logo

Taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek? Bakanlar Kurulu kararı açıklandı mı?

Taşeron işçilerin kadroya alınması haberi uzun zamandır takip edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bakanlar Kurulu taşeron işçilere kadro konusu için çalışmalar yapıyor. Peki taşeron işçilere yönelik Bakanlar Kurulu kararı ne zaman açıklanacak?

Taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek? Bakanlar Kurulu kararı açıklandı mı?

Bakanlıktan 700 bini aşkın taşeron işçi için kadro konusunun duyurulması bekleniyor. Taşeron işçilere kadro verilmesi konusunun 23 Ocak'ta toplanacak olan Bakanlar Kurulu kararından sonra belli olacağı düşünülüyordu fakat herhangi bir açıklama yapılmadı.

BAKANLAR KURULU'NDA GÖRÜŞÜLEBİLİR

Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamalarının ardından anayasa değişiklik teklifi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaşmıştı. 720 bin taşeron işçi 23 Ocak Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu kararlarını merak ediyordu, fakat açıklama gelmedi. Kamuda asıl işi yaptıkları için kadroya alınmlarını talep eden taşeron işçiler sosyal medyada çeşitli gruplardan seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

KAMUDA REFORM PAKETİYLE TAŞERONA KADRO

Çalışma Bakanı Müzzinoğlu'nun kamuda reform paketine taşeron işçilerin de dahil edileceğini açıklamasıyla birlikte taşeron işçiler heyecanlandı. Önümüzdeki günlerde yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında referandum da önce veya sonra kadro sorununun tamamen ortadan kalkması bekleniyor.

Haberin Devamı