Gazete Vatan Logo

Taşeron İşçiler ne zaman kadroya alınmaya başlayacak?

Taşeron İşçiler hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Merakla beklenen konuların başında gelen Taşeron İşçiler'in ne zaman kadroya alınacağına ilişkin Sağlık Bakanı Müezzinoğlu açıklamalarda bulundu. Peki Taşeron İşçiler ne zaman kadroya alınacak?

Taşeron İşçiler ne zaman kadroya alınmaya başlayacak?

Taşeron işçiler hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Binlerce Taşeron İşçiyi yakından ilgilendiren kamuya alınma işlemlerinin ne zaman başlayacağı hala belirsizliğini koruyor. Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklama ile Taşeron İşçileri sevindirecek haberler verdi. Müezzinoğlu şunları söyledi; Bakanlar kurulumuzda, hizmet alımındaki kardeşlerimizle ilgili, sayın başbakanımızın grupta kamuoyuna deklare ettiği sürecin yasalaşmasıyla alakalı bütün çalışmaları tamamladık. Ama meclise gelişi muhtemelen ayın 22'sinden sonraki döneme gelir. Bu bir ay içerisinde inanıyorum ki meclise gelir ve biter" diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK

Özlük haklarıyla ilgili düzenlemelerden de bahseden Müezzinoğlu, "Hepimiz istiyoruz ki yarınlarımız daha iyi olsun. Gece gündüz çalışacağız. Emekli hekimlerimizin özlük haklarıyla ilgili meseleyi meclise getireceğiz. Yıpranma payını TBMM'ye getireceğiz. Dünyanın hiç bir yerinde sağlığa bu kadar yatırım yapan ülke yok. Almanya'ya gıpta ile bakarak, İngiltere'de, Fransa'da o varmış' diyerek değil, 'benim ülkemde daha moderni, daha güzeli var' diyerek, inşallah 2023'de o muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki hedefe ulaşacağız. Çünkü biz büyük bir milletiz. Zaman zaman fitne fesada bu milleti mahkum etmeye çalışanlar olmuştur. Olacaktır. Çanakkale’de verdiğimiz mücadele gibi, teröristin başını ezecek, ona fırsat vermeyecek şekilde bu mücadeleyi vereceğiz. İnşallah bunu da kısa zamanda başaracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

“İÇİMİZDEKİ FRANSIZLARIN RAHATSIZ OLMASINI ANLAMAKTA ZORLANIYORUM”

Türkiye’nin şehir hastanelerinden Almanya, İngiltere ve Fransa’nın rahatsız olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, “Niye rahatsızlar? Çünkü Türkiye sağlıkta bölgede sağlık merkezi olacak. Onun için rahatsızlar. Şu rahatsız, bu rahatsız. Almanya’nın, İngiltere’nin, Fransız rahatsız olmasını anlıyorum da, içimizdeki Fransızların rahatsız olmasını anlamakta zorlanıyorum” dedi.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO SORUSU

Bakan Müezzinoğlu konuşmasını tamamladıktan sonra sağlık çalışanlarının sıkıntılarını dinledi. Müezzinoğlu, kadrolarla ilgili sorulara, "Şu anda biliyorsunuz, AK Parti olarak bir süreç var. Ayın 22'sinde bir kongremiz var. Genel kuruldan sonra muhtemelen yeni bir kurulma çalışması olacak. Bakanlar kurulumuzda, hizmet alımındaki kardeşlerimizle ilgili, sayın başbakanımızın grupta kamuoyuna deklare ettiği sürecin yasalaşmasıyla alakalı bütün çalışmaları tamamladık. Ama meclise gelişi muhtemelen ayın 22'sinden sonraki döneme gelir. Bu bir ay içerisinde inanıyorum ki meclise gelir ve biter" diye konuştu.

Haberin Devamı

TAŞERON İŞÇİ KADROLARINDA KAMUDA İSTİHDAM SÜRECİ NASIL OLACAK?

Taşeron kadrolarında kamuda hem asıl işler ve hem de yardımcı işlerde çalışan alt işveren (taşeron) işçilerinin özel sözleşmeli personel olarak görevlendirebilmesi için yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor.

Buna göre, TBMM’de görüşülen yasa çalışmalarının tamamlanması halinde alt işveren (taşeron) işçileri özel sözleşmeli personel olarak aldıkları ücretle beraber aynı işyerinde çalışmaya devam edecekler.

Haberin Devamı

Kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik her kurumun hizmet özelliğine göre sınav yapılacak. Ayrıca bu kişilerin güvenlik soruşturmaları da önemli olacak.

Buna ilişkin yasal düzenlemeden itibaren otuz gün içinde çalışılan idareye yazılı olarak başvurulması,

Başvuru süresinin bitiminden itibaren üç ay içinde idarenin başvuruyu incelemesi ve şartları taşıyıp taşımadığını tespit etmesi,

Tespiti izleyen üç ay içinde Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerine atanacaklar için Maliye Bakanlığınca pozisyon ve isim vizesi, mahalli idarelerin şirketlerinde istihdam edilecekler için ise İçişleri Bakanlığınca isim vizesinin yapılması,

Vize işlemi yapılanların bu süreyi izleyen iki ay içinde idarelerince yazılı ve/veya sözlü sınava tabi tutulmaları,

Yapılan sınavlarda başarılı olanların bir ay içinde vize edilen pozisyonlara atanması gerekmektedir.

İleride bu kapsama giren personel sayısında artış ihtiyacı olduğunda ihale yoluyla hizmet alımı yapmaksızın, personel ihtiyacını kendi bünyesinde özel sözleşmeli personel pozisyonundan karşılayacak.

Haberin Devamı

Çalışmak isteyen kişiler de bu düzenlemeden sonra doğrudan doğruya kamu idarelerine müracaat ederek bu sözleşmeli statü için belirlenen koşullara uygunsa orada çalışabilecek