Gazete Vatan Logo

Survivor Sabriye Şengül kimdir?

Kıbrıs finaline sayılı günler kala izleyenler, survivor yarışmacılarını daha çok merak ediyorlar. Çok kez eleme potasına girdiği gibi ada hayatındaki renkli karakteri ile izleyenlerin dikkatini çeken Sabriye Şengül kimdir?

Survivor Sabriye Şengül kimdir?

5 Eylül 1988 yılında Trabzon’da dünyaya gelmiş olan Sabriye Şengül, 29 yaşındadır. 1.69 cm boyunda ve 59.3 kilodur. Bulduğu her fırsatta sporun hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Sabriye Şengül, spor yaşamına hentbol ile başlamıştır fakat hentbol da hocasının onu dövüş sporlarına yönlendirmesi ile birlikte Sabriye Şengül 2006 yılında kickboks ile tanışmıştır. Sabriye Şengül boks ile tanışma ifadesini bir röportajında tam olarak şu şekilde ifade etmektedir:
“Önceleri hentbol oynuyordum. Hırslı, mücadeleci ve pes etmeyen bir yapım var. Antrenmanlarda ve maçlarda bu yapımdan dolayı sertleştiğim oldu. Hocalarım, 'Sabriye hentbolcular bize lazım. Sen boks ile uğraş' deyince neden olmasın dedim ve boksa başladım.”

SURVİVOR SABRİYE ŞENGÜL KİMDİR? TIKLA ÖĞREN!


Spor yaşamını devam ettirdiği kickboksta 3 Türkiye şampiyonluğu bulunduğu gibi Uluslararası Boks Şampiyonluğu ve K1 Dünya Karması şampiyonluğu da bulunan Sabriye Şengül, alanında kendisini kanıtlamış başarılı bir sporcudur. Son şampiyonluğunu 23 Nisan 2016 tarihinde İstanbul’da WKU Dünya Şampiyonluğu maçında Belçikalı rakibi olan Vanessa De Waelle’yi yenmiş ve dünya şampiyonluğunu elde etmiştir.

SURVİVOR’A GELMEDEN SÖYLEDİKLERİ

Sabriye Şengül, Survivor’a özellikle Türk kadınının gücünü, savaşını göstermek istediğini ve büyük bir arzuyla kazanmak istediğini belirtmiştir. Pes etmeyeceğini ve şampiyon olmak için gittiğini söyleyen Sabriye Şengül konuşması ile Survivor’a oldukça iddialı bir giriş yapmıştır.

Ada hayatı içerisinde ve yarışmanın her alanında Sabriye’nin en yakın olduğu isim Adem Kılıççı olduğu gibi adeta kardeş gibi samimi ilişkileri bulunmaktadır. Yarışmanın başından itibaren uzun bir süre diğer Survivor yarışmacılarının Sabriye ile anlaşmazlığa düşmeleri ve sürekli olarak dışlamaları Sabriye’nin performansını olumsuz yönde etkilediği gibi Adem Kılıççı’nın desteği, dostluklarını kuvvetlendirmiştir.

Survivor’da finale yaklaşılırken Sabriye Şengül ve sona kalan diğer yarışmacılar arasındaki gerginlikler bitmiş birbirlerine karşı daha anlayışlı olmaya başlamışlardır. Bu durum Sabriye’nin performanslarında olumlu bir artış oluşmasına sebep olmuştur. Hatta geçtiğimiz haftalarda bireysel performans ödülünü de kazanmıştır.

Geçtiğimiz hafta yine eleme potasında olan Sabriye Şengül, Furkan Kızılayı eleyerek potadan yine kurtulmuş ve adeta “potanın kraliçesi” olduğunu ispatlamıştı.

Her ne kadar başlarda Sabriye’nin Survivor’da çok ileri gidemeyeceği düşünülse de Sabriye Şengül ünlüler takımında son 5’e giren başarılı isimlerden olmuştur.

Haberin Devamı