Gazete Vatan Logo

‘Süper imam’ın mal varlığına el konuldu

Fethullah Gülen’e en yakın ‘imam’ olduğu belirtilen Cevdet Türkyolu ve 12 akrabasının tüm mal varlıklarına el konuldu. Türkyolu’nun ABD’de de 1.8 milyon dolar parası olduğu tespit edildi

‘Süper imam’ın mal varlığına el konuldu

Sakarya’da darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Amerika’da Fetullah Gülen’in yanında olduğu değerlendirilen Cevdet Türkyolu ve 12 akrabasının tüm varlıklarına el konulmasına karar verildi.

FETÖ’nün ikinci adamı olarak bilinen Cevdet Türkyolu’nun Sakarya’da 24, İzmit’te 3 ve Ankara’da 1 olmak üzere toplam 39 taşınmazı, ABD’de de 1.8 milyon dolar parası olduğu tespit edildi. Türkyolu’nun gözaltına alınan 12 akrabasından ablası Vildan Erus ve eniştesi Kemal Erus’un da bulunduğu 8’i tutuklandı.

39 gayrimenkulu var

Cevdet Türkyolu’nun İstanbul’da 11, Sakarya’da 24, İzmit’te 3 ve Ankara’da 1 tane olmak üzere toplam 39 taşınmaz mülkü bulunduğu daha önce açıklanmıştı. 1999 yılından beri ABD’de yaşayan Türkyolu, Gülen’in Pensilvanya’daki malikanenin yanındaki 3 katlı bir villada ailesiyle oturuyor.

Pensilvanya civarında 2 ayrı villası daha bulunan Cevdet Türkyolu’nun Sakarya’da yaşayan akrabalarının üzerine kayıtlı taşınmazlarının da bulunduğu belirtiliyor. Sakarya’da hayvan ticareti yapan Türkyolu’nun 12 akrabasının mal varlıklarının miktarının yaklaşık 50 milyon lira civarında olduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Vekaletname bulundu

Türkyolu’nun, Amerika’nın New Jersey eyaletinde noterde hazırlanmış Türkiye’deki mal varlığının yönetimi konusunda verdiği vekaletnamenin, soruşturma kapsamında tutuklanan kardeşi Muharrem Türkyolu’nun evinde yapılan aramada bulunduğu öğrenildi.

Kozanlı Ömer’in patronu

FETÖ içinde ‘Uzun Cevdet’ lakabıyla anılan Türkyolu, Gülen’in yeğeni Mebruke Türkyolu ile evli. FETÖ iddianamelerinde yer alan bilgilere göre, Gülen örgütünün üst yönetimindeki Türkyolu, ‘Kozanlı Ömer’ lakaplı emniyet ve istihbarat imamı Osman Hilmi Özdil’in de patronu konumunda. Cevdet Türkyolu, aynı zamanda Fethullah Gülen’in, ‘mahrem hizmetler’ adı verilen sınıfın yönetimini emanet ettiği isi.

Harp okulu, siyasal bilgiler ve hukuk fakülteleri ile polis akademisinden mezun olanlar bürokraside Fethullah Gülen Grubu adına bu sınıfın mensubu olarak faaliyet gösteriyor. ‘Uzun Cevdet’ işte bu kozmik yapıyı yöneten isim.

Haberin Devamı