Gazete Vatan Logo

Süheyla Sultan gemisi kimin, Süheyla Sultan kimdir? Süheyla Sultan gemisi ne zaman yapıldı, özellikleri neler?

Maraş merkezli depremlerin ardından evleri yıkılan ve konaklama sorunu yaşayan depremzedeleri ağırlamak için Yalova’dan yola çıkan Süheyla Sultan gemisi, dün İskenderun Körfezine ulaştı ve Balıkçı Barınağı’na demirledi. Söz konusu gelişmenin ardından Süheyla Sultan gemisi kimin, Süheyla Sultan kimdir? Süheyla Sultan gemisi ne zaman yapıldı? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Süheyla Sultan gemisi kimin, Süheyla Sultan kimdir? Süheyla Sultan gemisi ne zaman yapıldı, özellikleri neler?

Süheyla Sultan, depremzedeye yuva oldu. 1500 kişinin yaşayacağı gemide yaşam alanlarının yanı sıra çocuk kreşi, eğitim, sağlık, aşevi ve sosyal alanlarıyla modern bir kentin çeşitli imkanları yer alıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün İskenderun Limanı'na yanaşan Karadeniz Holding'e ait Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan gemisinde incelemelerde bulundu. Peki, Süheyla Sultan gemisi kimin, Süheyla Sultan kimdir? Süheyla Sultan gemisi ne zaman yapıldı?

Süheyla Sultan gemisi ne zaman yapıldı, özellikleri neler?

Acil durumlarda insani yardım için kullanılabilecek yüzen yaşam kentleri kavramının ilk gemilerinden biri olan Karadeniz Yaşam Gemisi Süheyla Sultan’ın yaşam alanlarının yanı sıra kreş, eğitim, sağlık, aşevi ve sosyal alanları bulunan modern bir şehrin çeşitli tesisleri bulunuyor.

Toplam 1500 kişinin konaklayabileceği yüzen yerleşim kasabası Süheyla Sultan’da klima, TV, buzdolabı ve her biri 12 kişilik 72 oda, her biri 4-6 kişilik 116 oda bulunuyor.

18 öğrenciye 900 derslikle sürekli eğitim veren Süheyla Sultan yüzen yaşam kentinde bilgisayar laboratuvarı, konferans ve iletişim merkezinin yanı sıra poliklinik ve revirlerin yanı sıra 20 kişinin hastaneye kaldırılabileceği sağlık alanları bulunuyor.

Haberin Devamı

Süheyla Sultan gemisi kimin?

Geminin, Karadeniz Holding tarafından deprem bölgesinde kullanılmak üzere dizayn edildiği belirtildi. Süheyla Sultan gemisine, hazırlıkların tamamlanmasının ardından depremzedelerin birkaç gün içerisinde yerleşeceği ifade edildi.

Süheyla Sultan'ın kim olduğuna dair net bir bilgiye ulaşılmadı.