Gazete Vatan Logo

‘Suç makinesi’nden ‘Gıcık oldum’ yumruğu!

‘Suç makinesi’nden ‘Gıcık oldum’ yumruğu!

Meclis CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla sarsıldı. Kıskıvrak yakalanan saldırganın 7 ay cezaevinde yattığı, 6 ayrı sabıkası olduğu, son tutuklama kararının da dün evine geldiği ortaya çıktı.

TBMM dün CHP Grup Toplantısı öncesi yaşlanan yumruklu saldırının şokunu yaşadı. Grup toplantısını yapmak üzere Grup Salonu’na gittiği sırada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yumruklu saldırıya uğradı. Beraberindeki Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri ile 3 korumasıyla salona geçtiği sırada Kılıçdaroğlu CHP’nin grup toplantı salonuyla aynı koridorda bulunan BDP’nin grup toplantı salonundan çıkan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile karşılaştı. Sakık ile Ağrı seçimlerine ilişkin gelişmeleri soran ve “geçmiş olsun” dileğini ileten Kılıçdaroğlu birkaç saniye sonra saldırıya uğradı.








Olayların yatışmasının ardından bazı CHP Gençlik Kolları üyelerinin, Meclis korumalarına, “Siz koruyamıyorsunuz, biz koruruz” diye tepki gösterdiği duyuldu. Bu sırada araya giren BDP’li milletvekilleri ve Meclis koruma polisleri saldırganı olası bir linçten kurtardı. Saldırgan, önce BDP grup salonuna, oradan da meclis’in kadın kuaförüne götürüldü.


‘Babam Erbil’de öldü’

Burada saldırganın çelişkili ifadeler verdiği belirtildi. Saldırganın önce, “Benim babam Erbil’de öldü, o nedenle yaptım” dediği, daha sonra Elmadağ’da bayrak astığı sırada ölen CHP üyesini anımsatarak, “Elmadağ’da ölen çocuk benim yakınım, o nedenle yaptım” dediği öğrenildi.


Saldırganın en son olarak, “Alperenim, o nedenle saldırıyı gerçekleştim” dediği öğrenildi. 1986 Erzurum doğumlu Övet’in Elmadağ’da yaşadığı belirtildi. Övet’in aralarında hırsızlık, uyuşturucu kullanma, silah ve patlayıcı madde kanununa muhalefet ve adam yaralamadahil 6 ayrı sabıkası olduğu belirtildi. Saldırganın komşu kavgası nedeniyle 7 ay cezaevinde kaldığı ve birkaç ay önce şartlı salındığı belirtilirken, saldırıyı gerçekleştirdiği gün eve yeni bir tutuklama kararının geldiği öğrenildi.



‘Vatan haini olarak görüyorum’

Emniyet yetkililerinden CHP’ye verilen bilgiye göre Övet’in 2005 yılında uyuşturucu, 2012 yılında ise yaralamadan kaydı bulunuyor. Meclis’ten önce Kavaklıdere Polis Merkezi’ne, ardından da Demiryolları Hastanesi’ne götürülen saldırganın uyuşturucudan sabıkası olması nedeniyle kan tahlili yapıldığı öğrenildi. Daha sonra Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edilen Övet’in karakoldaki ifadesinde, “Kılıçdaroğlu’nun politikalarını beğenmiyorum. Vatan haini olarak görüyorum. Kendisine gıcık oluyorum. Eylemi de bunun için yaptım” dediği ileri sürüldü.

'TBMM'de Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı'video için tıklayın