Gazete Vatan Logo

SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları nasıl yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları internette SSK BAĞ-KUR sorgulama işlem dönemini başlatıyor. SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemini internette yapabilmek hem SSK hem de BAĞ-KUR mükelleflerine ciddi avantajlar sağlıyor. İnternette SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi diğer sigorta ve emeklilik işlemlerinde olduğu gibi e-Devlet Kapısı SGK hizmetleri kullanılabiliyor.

SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları nasıl yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları arasında oldukça popüler hale gelen kamu hizmet anlayışını en etkin şekilde uygulayan kurumlar arasında yer alıyor. Özellikle de Türkiye’de internet kullanımının çok yaygın bir hale gelmeye başladığı 2000’li yılların ortalarından bu yana internet altyapısını mükelleflerine sunduğu hizmetlerinde aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir e-SGK ağı bulunuyor. Vatandaşlar da günümüzün hızla gelişen teknolojilerinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile kolay bir şekilde internet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarını kullanabiliyor ki özellikle SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi yoğun şekilde gerçekleştiriliyor. Türkiye’de özel sektör alanında çalışması dolayısı ile Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan ve kendi nam ve adına çalışarak BAĞ-KUR sigorta mükellefli olan vatandaşların güncel sigorta hizmet dökümlerini internet kolaylığında alabilmelerini sağlayan e-SGK ağı uygulamaları oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de özel sektör çalışanları ve kendi nam ve adına çalışan vatandaşların sadece dakikalar içerisinde en güncel sigorta prim ödemeleri ve sigorta hizmet durumu bilgilerini öğrenebilmelerini sağlayacak online SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemleri internet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. Özellikle de günümüz modern yüzyılının modern teknoloji dünyasında mobil akıllı cihazların oldukça hızlı bir gelişim yaşıyor olması ve dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor olması hem Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin hem de BAĞ-KUR sigorta mükelleflerinin sigorta ve emeklilik işlemleri için genel olarak e-SGK ağı uygulamalarını kullanmayı tercih etmesine yol açıyor. Bu doğrultuda günümüz modern Türkiye’sinde Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve BAĞ-KUR sigorta mükellefleri sigorta hizmet dökümü bilgilerini alabilmek için genel olarak internet ortamı üzerinde hizmete Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi ile öğrenmeyi tercih ediyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-SGK ağı uygulamaları üzerinden sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmekte olan SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi özellikle de sigorta hizmet dökümü bilgisini almak isteyen ancak iş yaşantısının yoğunluğu nedeni ile mesai saatleri içerisinde bu bilgiyi alabilmek için vakit bulamayan Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve BAĞ-KUR sigorta mükellefleri tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabiliyor olması nedeni ile de Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve BAĞ-KUR sigorta mükellefleri tarafından internet üzerinde SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemleri de sadece e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Ancak SSK ve BAĞ-KUR sigortalısının online SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. E-Devlet kimlik doğrulamasını gerçekleştiren tüm SSK sigortası mükellefleri ve BAĞ-KUR sigortası mükellefleri SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemlerini ‘e-hizmetler’ sayfasındaki SGK uygulamalarında SSK mükellefleri ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından, BAĞ-KUR mükellefleri ‘4B hizmet bilgisi’ ekranından sigorta hizmetlerini öğrenebiliyor.