Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur sorgulamaları ile hizmet dökümlerini internetten alın!

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri sayesinde kurumlara bağlı olan vatandaşlar kolaylıkla hizmet döküm belgesini elde edebiliyorlar. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri ile ayrıca sigorta gün sayısı gibi farklı bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. SSK Bağ-Kur sorgulamasının detayları haberimizde yer almaktadır.

SSK ve Bağ-Kur sorgulamaları ile hizmet dökümlerini internetten alın!

Türkiye'de yaşamakta olan vatandaşlar yaşlılık dönemlerinde emeklilik hakkından yararlanmak isterler bu neden ile de yaşamlarının önemli bir bölümlerini sigorta mükellefi olarak çalışırlar. Ülkemizde özel sektörde çalışmakta olan vatandaşlar mükellefi olduğu ve de sağlık güvencesi hizmetleri alabilmekte olduğu Sosyal Sigortalar Kurumu sigortası hizmetleri ile emeklilik hakkına sahip olabilirler. Bunların yanı sıra ülkemizde devlet dairelerinde çalışmakta olan vatandaşlar ve de Bağ- kur sigortası mükellefi olan vatandaşlarda emeklilik hakkına sahip olmaktadır. SSK ve de Bağkur sigortasından emeklilik hakkını elde etmek isteyen vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartları ve de Bağkur emeklilik şartlarını yerine getirmeleri gerekir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK ve Bağ- kur sigorta mükellefleri sigortalılıkları ile ilgili olarak en detaylı ve en güncel bilgileri SSK Bağ- kur sorgulama sayfasından alabilme şansına sahip olabiliyor. SSK bağ- kur sorgulama gibi işlemleri vatandaşlar ilgili kurum binalarına giderek yapabilmekteler. Fakat bu işlemler fazlaca vaktimizi almaktadır. Uzun kuyruklardan oluşmakta olan işlem sırasından vatandaşlar çok şikayetçi olmaktadırlar. Devletin vatandaşlara vermiş olduğu hizmetler bulunmaktadır. Bu hizmetler vatandaşların kolay bir şekilde işlem yapabilmelerini sağlar. Bu işlemler dijital platform üzerinden internet aracılığı ile online bir şekilde yapılmaktadır. Öncelerde Sosyal Güvenlik Kurumlarına bağlı olan SSK Bağ- Kur sorgulama işlemleri E- SGM hizmet vermekte idi. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 2016 senesinin başlarından itibaren E- SGM uygulaması uzun bir süredir SSK ve Bağ- Kur sorgulamasına vatandaşlar tarafından erişilememektedir. Bu neden ile de internet yardımı ile yapılmakta olan SSK ve Bağ- Kur işlemleri devletin sunmuş olduğu e- devlet sistemi adı altından yapılmaktadır. E- devlet sistemi içerisinde bir çok işlem barındırmaktadır bu işlemler içerisinde SSK Bağ- Kur sorgulama işlemleri de bulunur. Vatandaşların kolay işlem yapmaları için hizmet vermekte olan e- devlet sistemi çok kısa bir süre içerisinde vatandaşların beğenisini kazanmıştır. E- devlet sistemi üzerinden SSK ve Bağ- Kur sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar ilk olarak e- devlet sayfasına girmeleri gerekir. Daha sonra ise SSK Bağ- Kur sorgulaması yapmak istediğiniz işlem sayfasına tıklayınız ve buradan sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilme yollarından herhangi birini tercih etmeniz gerekmektedir. Vatandaşlar arasında genel olarak e- devlet şifresi kullanılmaktadır. Sizler de e- devlet sistemine giriş yapmak için e- devlet şifresini kullanmak istiyor iseniz e- devlet şifresi almanız gerekmektedir. E- devlet şifresi almak çok kolay bir işlemdir. Yapmanız gereken işlem sadece sizlere en yakın bir PTT şubesine gidip Kimlik kartınız ya da TC kimlik numaranız ile 2 TL işlem ücreti vererek sizlerde e- devlet şifresine sahip olabilirsiniz. E- devlet şifresini aldıktan sonra e- devlet sayfasından kimliğinizi doğrulayarak SSK ve Bağkur sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı