Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur prim borçları nasıl sorgulanır?

SSK ve Bağ-Kur kurumları sayesinde vatandaşlar sağlık ve yatırım hizmetlerinden yararlanırlar. SSK Bağ-Kur sorgulama da vatandaşların bu kurumlardan aldıkları hizmetleri sorgulamaya yardımcı olur. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

SSK ve Bağ-Kur prim borçları nasıl sorgulanır?

Sanal ortamda artan internet kullanımı fatura yatırmaktan, alışveriş yapmaya kadar yayıldığı için vatandaşlar işlemlerini bu yönde gerçekleştirebileceği işlemlere dikkatini yönlendirmiştir. Son dönemlerde ise ülkemizde ki devlet kurumları bu ilerleyen teknolojiyi üst düzeyde kullanmaya başlamıştır. Aktif bir biçimde kullanılan internet sistemi sayesinde vatandaşların kamu alanında ki işlemleri hız kazanmıştır. Bu sayede de internetin kullanım alanının yelpazesi gün geçtikçe büyümektedir. Bu yelpazeye her bir gün bir başkası eklenmektedir. Eğitim, sağlık, sosyal, kişisel gibi çok çeşitli alanlarda kullanılmaya başlanan bu internet sektörü sayesinde bizler çok uzun sürecek olan işlemlerimizi çok daha kısa bir zaman zarfı içinde yapabiliyoruz. Dijital ortam sayesinde pek çok kamu kurumlarında ki işlemlerimizi hiç yorulmadan ve de hiç zaman kaybı yaşamadan web sayfası üzerinden halletmekteyiz. Sıra bekleyerek zaman kaybı yaşama devri artık eskilerde kaldı. Sıra bekleme çilesi olmadan zaman kaybına uğramadan çok pratik bir şekilde işlemlerimizi halledebiliriz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Online işlemlere çok ilgi gösteren kurumlar bu alanda kendi hizmetlerini vatandaşlara sunmaya başlamışlardır. Belli başlı kuruluşlar hizmetlerini bu şekilde SSK sorgulama, Bağ-Kur sorgulama işlemleri için artık kurumun binasına gitmemize gerek kalmayacak. Online işlemlerin merkezi olan e-Devlet sistemi devletimiz tarafından oluşturulan resmi bir sitedir. Bu siteye girerek sizler çok çeşitli alanlarda bizler işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. E-Devlet sistemi her vatandaş tarafından kolayca kullanılabilir. Yapmamız gereken tek şey bu sisteme giriş yapmaktır. Sonrasında her şey oldukça kolay ve basittir. Bu sisteme giriş yapabilmek içinde bizlerin ihtiyacı olan tek şey sistem için girişimizi gerçekleştirmeliyiz. Postaneye giderek bizler nüfus cüzdanımız ve 2 TL olan işlem ücreti karşılığında bizler görevli kişiden şifremizin bulunduğu zarfı kolaylıkla alabiliriz. Ardından bu zarfı yönergeler doğrultusunda açmalıyız. Sonrasında sizler bu şifre yardımı ile sisteme girişinizi gerçekleştirmek için gerekli olan her şeye sahip olabilirsiniz. Şifrenizi yukarıda ki yazıda olduğu gibi ulaşabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ve de e-Devlet şifresi ile bizler sisteme bu şekilde girişimizi yapabiliriz. E-Devlet sisteminin ana sayfasına giriş yaptıktan sonra sol köşede bulunan e-Hizmetler bölümüne gelerek hizmet dökümünüzü alabilirsiniz. SGK hizmet dökümü alabilmek için burada yer alan Sosyal Güvenlik Kurumunun baş harfi olan ‘’S’’ harfini ilgili alandan tıklayınız.

Haberin Devamı

Bizler için hazırlanan bu alfabetik sıralamadan bizler yapacak olduğumuz işlemin adını seçiniz. Hizmet dökümü alabilmek için bizler buradan Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü ve SSK sorgulama alanını tıklayınız. Karşınıza çıkan bu sayfada yer alan doldurmanız gereken alanları kendinizi ilgilendiren alanları doğu bir şekilde doldurduktan sonra SGK hizmet dökümünü alabiliriz. Tek bir tuşla bizler hizmet dökümümüzü yazıcı ile çıkartarak ilgili yerlere giderek bu belgeyi kullanabiliriz. Saatlerce hizmet dökümü almak zordur. Ve de zamanımız bu açıdan yeterli olmayabilir. Bu nedenle de SSK sorgulama, SGK hizmet dökümü almak için yalnızca internet sistemini kullanarak yapmak bizler için daha mantıklıdır. Sahip olduğumuz akıllı telefonlarla da bu sisteme girişinizi gerçekleştirebilir, oldukça kısa bir zaman dilimi içinde istediğiniz belgeyi büyük kolaylıkla ve pratiklikle bu işlemi yapabilirsiniz. Günün her saati haftanın her günü ne zaman ihtiyacımız olursa bizler kolay bir şekilde bu işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Dilediğiniz her yerde yalnızca internete bağlanarak sorgulamanızı yapabilir en detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. SGK hizmet dökümünüzü bu sayede kolayca alabilirsiniz.

Haberin Devamı