Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur online hizmet sorgulama sistemi!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri ile birlikte artık daha kolay ve daha hızlı şekilde SSK Bağkur sorgulama işlemlerinin gerçekleştirilmesi mümkün oluyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemleri artık internete erişim imkanı bulunan her yerden gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur için sunduğu online SSK Bağkur sorgulama işlemi e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor.

SSK ve Bağ-Kur online hizmet sorgulama sistemi!

Türkiye’de bireysel yaşantı içerisinde toplum genelinde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet teknolojileri, son yıllarda pek çok kamu kurum ve kuruluşu tarafından olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından da aktif şekilde kullanılmaya başlandı. Günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde oluşturulmuş olan e-SGK ağı uygulama hizmetleri aracılığı ile internette online SSK Bağkur sorgulama işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün oluyor. Bu şekilde Türkiye’de Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükelleflerinin ve Bağkur sigortası mükelleflerinin en güncel sigortalılık durumu bilgilerine internet hız ve kolaylıklarından yararlanarak, ulaşabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının tüm vatandaşlar tarafından 7 gün 24 saat internet erişiminin söz konusu olduğu her yerden kolaylıkla kullanılabiliyor olması son yıllarda bu alanda yapılacak tüm sigortalılık veya emeklilik işlemleri için bu işlem kanalının tercih edilmesine neden oluyor. Bu çerçevede de günümüzde mesai saatleri içerisine çalışmak durumunda olan Türkiye’de özel sektör alanında çalışan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri ile kendi nam ve adına çalışan Bağkur sigortası mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemlerini de internet erişimi olan her yerden gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu şekilde hem SSK hem de Bağkur mükelleflerinin, sigortalılıklarına ilişkin olarak merak etmekte oldukları tüm bilgilerin en güncel durumuna tüm detayları ile ulaşabilme şansını yakalayabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamalarının 7 gün 24 saat sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabilmesi mümkün oluyor. Bu çerçevede de SSK ve Bağkur mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internet üzerinde güvenli ve hızlı bir şekilde yapabilmelerini sağlayacak e-SGK ağı uygulamalarını e-Devlet Kapısı üzerinden kullanabilme şansı bulunuyor. Ancak günümüzde SSK ve Bağkur mükelleflerinin sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı portalını kullanarak online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekliliği bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı’nın ‘sisteme giriş’ penceresi üzerinde SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ şeklindeki 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemiyle yapılabiliyor. SSK ve Bağkur mükellefleri, e-Devlet kimlik doğrulamasından sonra ‘e-hizmetler’ kategorisinde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. SSK ve Bağkur mükellefleri, e-Devlet Kapısı’nın bu ilgili kategorisinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarından ‘4A hizmet bilgisi’ ekranında SSK için, ‘4B hizmet bilgisi’ ekranında Bağkur için SSK Bağkur sorgulama işlemini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu işlem ile başta güncel sicil numarası, hizmet süresi ve prim ödeme gün sayısı olmak üzere tüm sigortalılık durumu bilgileri öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı