Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur kurumlarına bağlı kişilere ait hizmet sorgulamaları!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK portalı hizmetleri ile internette SSK Bağkur sorgulama yapılmaya başlandı. SGK tarafından online SSK Bağkur sorgulama hizmeti işlem şansı, SSK ve Bağkur sigortalısına önemli bir ayrıcalık kazandırıyor. İnternette yer alan online SSK Bağkur sorgulama işlemi SSK ve Bağkur sigortalısınca daha çok tercih ediliyor.

SSK ve Bağ-Kur kurumlarına bağlı kişilere ait hizmet sorgulamaları!

Sigorta ve emeklilik hizmetlerinde son derece önemli aksamalara yol açması dolayısı ile de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur sigortası mükelleflerinin tüm sigorta ve emeklilik işlemlerini elektronik ortam üzerinde sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olacak SSK Bağkur sorgulama hizmetleri sunuyor. Türkiye’de özel sektörde çalışan SSK sigortası mükellefleri ve kendi nam ve adına çalışan Bağkur sigortası mükelleflerinin güncel sigorta prim durumlarını kolay ve hızlı bir şekilde öğrenebilmeleri için elektronik ortam üzerinde SSK Bağkur sorgulama işlemini yapabilmelerine yardımcı olacak e-SGK portalı hizmetleri sunuluyor. Vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde elektornik ortam üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılan online e-SGK hizmetleri ile güncel sigorta bilgilerini öğrenebildiği gibi aynı zamanda da son derece pratik bir şekilde pek çok yasal sigorta ve emeklilik işlemini gerçekleştirebilme imkana sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik hizmetleri ile birlikte artık son derece pratik bir şekilde sigorta işlemleri yapılabiliyor. SSK ve Bağkur sigortası mükelleflerinin güncel sigorta bilgilerini sorgulayabilecekleri SSK Bağkur sorgulama işlemlerini elektronik ortam üzerinde daha çağdaş, daha modern ve daha kolay şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu durum Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerinin tüm mesai saatleri içerisinde oldukça yüksek bir yoğunlukta olmasına ve böylelikle de kurum içi işleyişin oldukça yüksek iş yükü dolayısı ile de fazlasıyla ağır bir işeyişe dönüşmesine neden oluyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’de Sosyal Sigortalar Kurumu, Bağkur, Emekli Sandığı, isteğe bağlı sigorta ve Genel Sağlık Sigortası gibi sosyal güvence hizmetleri ve sağlık güvencesi hizmetlerinin geniş kapsamı içerisinde hizmetlerini sürdürüyor. Bu yüzden de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının her birinin Sosyal Güvenlik Kurumu ile işlem gerçekleştirmek durumunda kalabiliyor. İnternette SSK Bağkur sorgulama işlemleri ilk dönemlerde E-SGM uygulaması üzerinden gerçekleştirilebiliyordu. Ancak son birkaç aydır Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerindeki en geniş kapsamlı hizmet portalı E-SGM uygulaması üzerinde bakım ve yenileme çalışması gerçekleştirilmeye başlanması ve uygulamanın hizmet dışı konumda bulunması dolayısı ile SSK Bağkur sorgulama işlemleri internet üzerinde E-SGM uygulamasından gerçekleştirilemiyor.

Haberin Devamı

Böylelikle Türkiye’de SSK ve Bağkur hizmetlerinde gelişmiş ülke standartlarının yakalanması sağlanarak, sigorta mükelleflerinin en güncel sigorta bilgilerini SSK Bağkur sorgulama işlemi ile öğrenebilmesine yardımcı oluyor. Ancak bu durum SSK Bağkur sorgulama işlemlerinin internet üzerinden gerçekleştirilemeyeceği anlamına gelmiyor. Çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisinde de vatandaşlara yönelik olarak hizmet veren hizmet uygulamaları bulunuyor. Bu kapsamda vatandaşlar internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemine erişim sağlayarak kolay bir şekilde kimlik doğrulamasını gerçekleştirdikten sonra SSK Bağkur sorgulama işlemleri için e-hizmetler kategorisindeki ‘4a hizmet bilgisi’ ve ‘4b hizmet bilgisi’ ekranlarını kullanarak güncel sigorta dökümlerini alabiliyor.

Haberin Devamı