Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur gün sorgulamaları nasıl yapılıyor?

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi internet üzerinden yapılıyor. SSK Bağ-Kur sorgulama ile kurumlara ait bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. SSK Bağ-Kur sorgulama işleminin nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

SSK ve Bağ-Kur gün sorgulamaları nasıl yapılıyor?

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları bölümleri Sosyal Güvenlik Kurumunun alt kurumlarıdır. Bu 3 kurumdan herhangi birisine bağlı olan vatandaşlar kurumun gerekliliklerini yerine getirirse eğer sosyal güvencelerini sağlayabilirler. Mesela SSK ya bağlı olan vatandaşlar sigortalarını yatırmaları gereklidir. Daha doğrusu çalıştıkları iş yeri vatandaşların sigortalarını yatırması gereklidir. Bu şekilde sosyal güvencelerini sağlayabilirler. Diğer bir kurum olan Bağ-Kur ise kendi işini yapan vatandaşların bağlı oldukları kurumdur. Bu kuruma bağlı olan vatandaşlar her ay düzenli olarak prim yatırmaları gereklidir. Yatırılan primler sayesinde vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilirler. Sosyal güvencelerini sağlayabilmek için yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşlar emekli de olabilirler. Emekli olabilmek için bu prim ve sigortaların tamamlanması gereklidir. Yatırılması gereken prim ve sigortalar tamamlandığında emekli olabilirsiniz ve emekli maaşı alabilirsiniz. Kurumunuz ile ilgili tüm bilgileri öğrenebilmek için sorgulama yapmanız gereklidir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK’ya bağlı olan vatandaşlar SSK sorgulama, Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar da Bağ-Kur sorgulama işlemini gerçekleştirerek bilgileri öğrenebilirler. SSK sorgulama işlemi sayesinde SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş tarihiniz ve çıkış tarihiniz, sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı ve sigortanızın yattığı ay sayısı bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bağ-Kur sorgulama işlemi sayesinde bağ-kur başlangıç tarihinizi ve toplam hizmet sürenizi öğrenebilirsiniz. Bağ-Kur numarasını bilmeyen vatandaşlar da bağ-kur sorgulama sayesinde bağ-kur numaralarını öğrenebilirler. Bağ-Kur sorgulama işlemi sayesinde 4B hizmet sürenizi öğrenebilirsiniz. 4B hizmete başlama tarihinizi öğrenebilirsiniz. Terk ve talep tarihinizi görüntüleyebilirsiniz. Emeklilik işlemleri için toplam hizmet süresini hesaplama kalemine ekleyebilirsiniz. SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemini eskiden internet üzerinden şifresiz bir şekilde gerçekleştirebiliyorduk. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması sayesinde internet üzerinden gerçekleştirilen SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemi artık gerçekleştirilememektedir.

Haberin Devamı

Vatandaşların kişisel bilgilerini ve verilerini koruma ve tüm internet uygulamalarını tek bir çatı altında toplanması sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumunun ve bir çok kurumunun internet uygulaması E-Devlet sistemine taşındı. Artık vatandaşlar işlemlerini E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilmektedir. SSK, Bağ-Kur sorgulama işlemini de E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemini E-Devlet sisteminden gerçekleştirebileceğiniz için sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Sisteme giriş linkini seçtikten sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir.

Haberin Devamı

Bu giriş yollarından herhangi birisini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçerseniz eğer sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer PTT kurumlarına giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt seçeneklerden bağlı olduğunuz kuruma göre sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.