Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur’a bağlı vatandaşlara online sorgulama imkanı sunuluyor!

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri ve Bağkur mükellefleri internet üzerinden SSK Bağkur sorgulama yapabiliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor. SSK ve Bağkur’lular e-Devlet Kapısı üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemlerini 7 gün 24 saat yapabiliyor.

SSK ve Bağ-Kur’a bağlı vatandaşlara online sorgulama imkanı sunuluyor!

Günümüz modern yüzyıl teknolojik olanakları ile birlikte artık yaşamın her alanında internet hizmetleri kendisine çok daha etkin ve yoğun bir şekilde yer edinmeye başladığı bugünlerde vatandaşlar internet üzerinden yaşamının her alanındaki işlemini daha kolay ve daha hızlı şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de 21.yüzyıl Türkiye’sinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet hizmetleri aracılığı ile SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, sigortalılık bilgilerine internet hız ve kolaylıklarında ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları tüm sigorta mükelleflerinin, emeklilerin ve vatandaşların kurum ile ilgili olan işlemlerini 21.yüzyıl dünyasının hizmet standartlarından yararlanarak, gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefinin ve Bağkur mükellefinin en güncel sigortalılık durumu bilgilerini içermekte olan 4A ve 4B hizmet dökümü bilgilerini internete erişim sağlayabildikleri her yerden sadece dakikalar içerisinde alabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojisinin sunmakta olduğu ileri nesil işlem kolaylıkları ile birlikte vatandaşların internet üzerinden yaşamı içerisindeki her türlü işlem ve ihtiyaç konusunda internet çözümlerinden yararlanarak sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte internet üzerinden gerçekleştirilebilmekte olunan online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile birlikte artık güncel SSK ve Bağkur sigorta durumu bilgilerinin internet üzerinden öğrenilebilmesi sağlanıyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte artık vatandaşlar sadece dakikalar SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internet erişiminin söz konusu olduğu her yerden gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. 21.yüzyıl modern yüzyıl mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde yaşamının neresinde bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilen vatandaşlar internet üzerinde kendisine sunulan internet hizmetlerinden yararlanarak günlük yaşantısı içerisinde karşı karşıya kaldığı işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Bu çerçevede de Türkiye’de özel sektör alanında çalışmakta olan milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin ve kendi nam ve adına çalışmakta olan Bağkur mükelleflerinin sigortalılıkları ile ilgili olarak merak etmekte oldukları tüm güncel sigorta dökümü bilgilerine internet üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemi ile ulaşabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların internet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamalarını 7 gün 24 saat kullanabilmekte oldukları sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden SSK Bağkur sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesi içinde e-Devlet kimlik doğrulama işleminin gerçekleştirilmesi gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de internet üzerinde yer alan e-Devlet Kapısı üzerinde ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ şeklindeki 5 farklı yüksek güvenlik giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, kimlik doğrulama yapabiliyor. Bu şekilde e-Devlet Kapısının ‘e-hizmetler’ ekranı üzerindeki e-SGK ağı uygulamalarından SSK Bağkur sorgulama işlemlerini SSK’lılarca ‘4A hizmet bilgisi’, Bağkur’lularca ‘4B hizmet bilgisi’ ekranı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı