Gazete Vatan Logo

SSK sorgulamaları internetten şifresiz yapılıyor mu?

SSK sorgulama işlemleri artık vatandaşların kullanabileceği şekilde online olarak tasarlanmıştır. SSK sorgulama işlemleri internet üzerinden kolayca yapılıyor. SSK sorgulama işlemlerinin detayları haberimizde!

SSK sorgulamaları internetten şifresiz yapılıyor mu?

Sosyal Güvenlik Kurumu SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı kurumlarının tek bir çatı altında toplanması ile kurulmuştur. Bu kurumlardan herhangi birisine bağlı olan vatandaşlar artık işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir çok hizmeti vardır. Bu yüzden hizmet alanı çok fazladır. Sosyal Güvenlik Kurumunun en büyük hizmetlerinden birisi vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamaktır. Sosyal güvencesi olan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Bu yüzden sosyal güvence önemlidir. Vatandaşlarımız sosyal güvencelerini sağlamak istiyorsan eğer Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı oldukları kuruma göre prim veya sigorta yatırmalıdır. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanmış olur. Sosyal Güvencelerini sağlayan vatandaşlar her ay prim ve sigorta yatırmalıdır. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde de vatandaşların emeklilik yaşı geldiği zaman bağlı oldukları kurumdan emekli olabilirler.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı bilmiyor iseniz eğer bunu da emekli maaşı hesaplama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Bu işlemlerin hepsini Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamalarından gerçekleştirebilirsiniz. Bu hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilmek için bazı emeklilik ve sigorta bilgilerinizi bilmelisiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilmek için SSK prim ödenen gün sayınızı bilmeniz gereklidir. Emekli maaşı hesaplama işlemi sırasında da sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı bilgisini biliyor olmanız gereklidir. Bu gerekli olan tüm bilgilerin hepsine SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmetidir. Bu belge ile birlikte bir çok emeklilik ve sigorta bilginize erişebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden de SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet sistemi aracılığı ile ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminden SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmeniz için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. Giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Daha sonra açılan sayfada E-Devlet sistemine giriş yolları karşınıza gelecektir. Bu giriş yollarından istediğinizi seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Açılan giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçerseniz eğer sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. Sisteme bu bilgileri girdikten sonra giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer alma işlemi de çok basittir. Herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında bir ücret ile şifrenizi elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaranız ile beraber girebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra SGK hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü için Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasına girmeniz gereklidir. E-Devlet sistemindeki bütün internet hizmetleri E-Hizmetler bölümü altında yer almaktadır. E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü seçeneğini seçmeleri gereklidir. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri seçeneği altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı